• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pietiek! Aicina atlaist domi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:56, 26.08.2024


Ievērojot politiskās kaislības, kas var aizēnot pašvaldības funkciju izpildi, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) sadarbības partnerus aicinās diskutēt par Jelgavas novada domes atlaišanu.


Foto: LETA

ZZS valde uzskata: Jelgavas novada domē politiskā situācija ir eskalējusies tik tālu, ka pašvaldības un tās iedzīvotāju intereses var palikt novārtā.

ZZS valdību veidojošās partijas aicinās nopietni vērtēt situāciju Jelgavas novada domē un atbildīgo ministriju - Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju - gatavot priekšlikumu par Jelgavas snovada domes atlaišanu.

Kopš aprīļa sākuma, kad no amata atkāpās toreizējais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs, domes deputātiem jau vairāk nekā četrus mēnešus nav izdevies vienoties par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu. Jelgavas novada pašvaldības darba nepārtrauktību nodrošina domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola.

ZZS valdes loceklis Viktors Valainis akcentē, ka novada deputātiem būtu godprātīgi jāstrādā pašvaldības un tās cilvēku labā nevis jāspēlē politiskās spēles, kas apdraud pašvaldības funkciju sekmīgu izpildi, tai skaitā, piemēram, opoeratīvu jāorganizē palīdzību iedzīvotājiem plūdu seku likvidēšanā.

V.Valainis vērtē, ka pašreizējā Jelgavas novada dome ir nonākusi poliskā strupceļā, nespējot vienoties par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu un kopīgu darbu novada iedzīvotāju interesēs. Tāpēc valdībai un Saeimai būtu jālemj par domes atlaišanu, ieceļot profesionālus administratorus, kas nodrošinās sekmīgu Jelgavas novada domes darbību līdz nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Kā zināms, pēc tam, kad 3.aprīlī no amata atkāpās toreizējais domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis, Jelgavas novada domes darbs jau vairāk nekā četrus mēnešus rit bez domes priekšsēdētāja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Brigmanis: ZZS ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā, trešdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Saeimas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS).

Sabiedrība ZZS: Nepieciešama koalīcija, kas bāzējas uz darbiem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis uzskata, ka nepieciešama ne tikai koalīcijas paplašināšana, bet nepieciešama koalīcija, kas bāzējas uz darbiem.

Sabiedrība ZZS ar Rinkēviču tiksies Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija 30.maijā tiksies ar Valsts prezidenta amatam "Jaunās vienotības" izvirzīto kandidātu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Sabiedrība Gaidāms pavērsiens? Kuluāros neizslēdz iespēju valdībā nonākt ZZS

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējas nonākt valdībā redz gan tad, ja partiju apvienība izlemtu atbalstīt "Jaunās vienotības" (JV) virzīto kandidātu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), gan arī pie balsošanas par "Apvienotā saraksta" (AS) virzītā kandidāta Ulda Pīlēna ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā, liecina politikas kuluāros izskanējusī informācija.