• Erna,
  • Eva,
  • Evita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā tiks uzbūvēti vismaz 1000 pieejamas cenas īres dzīvokļi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:18, 21.08.2024


Rīgas pašvaldība sāks darbu pie pieejamu īres dzīvokļu attīstības programmas, iesaistoties valsts programmā, lai nodrošinātu mājokļa atbalstu pašvaldības funkciju veikšanai svarīgās profesijās nodarbinātiem speciālistiem un viņu ģimenēm, nolemts Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā.


Foto: LETA

Pašvaldībā norāda, ka likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" normas piešķir pašvaldībām tiesības izīrēt dzīvojamās telpas kvalificētiem speciālistiem, tomēr mājokļu trūkuma dēļ Rīgas pašvaldība līdz šim nav noteikusi kvalificētus speciālistus kā atbalstāmu mērķa grupu.

Pēc veiktajām aptaujām pašvaldībā secināts, ka galvaspilsētā nodarbināto kvalificēto speciālistu skaits, kuru ienākumi ir tuvu valstī noteiktajam minimālajam ienākumu slieksnim ir ap 2300.

Dalība programmā paredz piedalīties Ministru kabineta programmā ar 1000 dzīvokļu pieprasījumu, no kuriem 100 - trīs vai vairāk istabu dzīvokļi, 400 - divistabu dzīvokļi, 500 - vienistabas dzīvokļi, tāpat arī programmas vajadzībām tiks rezervēti Rīgas pašvaldības zemes gabali Kartupeļu ielā un Ozolciema iela 62. Tāpat dalība projektā paredz nodomu protokola noslēgšanu ar VAS "Valsts nekustamie īpašumi" par dalību programmā.

Pašvaldībā norāda, ka šis jautājums tiek risināts arī nacionālā līmenī - Ministru kabinetā pieņemts informatīvais ziņojums "Par pieejamu cenu īres dzīvokļu attīstības programmu".

Programmas īstenotājs būs "Valsts nekustamie īpašumi". Programma tiks īstenota vairākos posmos un 1. posmā iekļautas 17 pašvaldības, tai skaitā Rīga. Plānots, ka dzīvokļi īrniekiem būtu pieejami ar 2030.gada martu.

Gala lēmums par dalību programmā vēl jāpieņem nākamajā Rīgas domes sēdē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Jau šogad nepietiek esošo pensionāru pensijām

Valsts pensiju speciālajā budžetā veidojas strukturālais deficīts.

Sabiedrība Vēlētājus informēs par mākslīgā intelekta izmantošanu politiskajā aģitācijā

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz no priekšvēlēšanu aģitācijas autoriem prasīt darīt zināmu vēlētājiem, ka tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts.

Sabiedrība Pašvaldības kompensēs pedagogiem transporta un mājokļa īres izdevumus

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz atļaut izglītības iestāžu dibinātājiem piešķirt pedagogiem kompensācijas transporta vai dzīvojamās telpas īres izdevumu segšanai.

Sabiedrība Valsts austrumu un centrālajā daļā naktī gaidāmas lietusgāzes

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos lietus mākoņi, daudzviet gaidāmas lietusgāzes un vietām iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzeknē 2024. gadā mainīsies nekustamā īpašuma nodoklis (+VIDEO)


Valstspilsēta izkļūst no sarežģītas finansiālās situācijas.

Ekonomika Dzīvokļu pārdošanas piedāvājums septembrī Rīgā nedaudz audzis

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, septembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā palielinājās par 2%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 1%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Lielākā daļa attīstītāju nevēlas iesaistīties lēto īres mājokļu programmā

Lielākā daļa mājokļu attīstītāju Ekonomikas ministrijas (EM) un AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") zemas īres maksas mājokļu būvniecības programmā nevēlas iesaistīties, diskusijā par īres namu attīstību Latvijā norādīja nekustamo īpašumu aģentūras "Latio" darījumu vadītāja Elīna Dūce.

Ekonomika Banka: Tallinā un Viļņā mājokli vidējā mājsaimniecība vairs nevar atļauties

Mājokļu pieejamības indekss šogad otrajā ceturksnī samazinājies visu triju Baltijas valstu galvaspilsētās, tostarp Tallinā un Viļņā mājokļi vidējai mājsaimniecībai vairs nav pieejami, LETA "Swedbank" pārstāvji, atsaucoties uz "Baltijas mājokļu pieejamības indeksa" jaunākajiem datiem.