• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Lielā talka» aicina attīrīt no atkritumiem piekrastes un stādīt kokus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:37, 20.08.2024


Kustība "Lielā talka" aicina iedzīvotājus attīrīt ūdenstilpju piekrastes un stādīt kokus, tīmekļvietnes "www.talkas.lv" kartē "Svinam dabu" laicīgi atzīmējot savas plānotās aktivitātes.


Foto: LETA

Īpaši aktuāls ir jautājums par Baltijas jūras stāvokli un ūdens tīrību tajā. Iedzīvotāji tiek aicināti apzināties katra atbildību par iespēju uzlabot jūras stāvokli, kas šobrīd ir viena no piesārņotākajām pasaulē.

Tāpēc kustība "Lielā talka" aicina, dodoties atpūsties pie ūdeņiem, savākt ūdenstilpju piekrastēs un ūdenī atrastos atkritumus, kā arī pievērsties savu ikdienas paradumu revīzijai.

Kartē var atzīmēt uzkopšanas vietas, gan arī ieplānot kādu citu aktivitāti. Kā uzsver pasākuma organizatori, tā var būt "Laimes koku" stādīšana, ūdenstilpņu vai to piekrastes tīrīšana, ārtelpu labiekārtošanas darbi, organizēta diskusija par zaļo dzīvesveidu vai pat izglītojošs pārgājiens.

Ar īpašu vēlējumu savai ģimenei, pilsētai, novadam, Latvijai vai visai planētai stādītie "Laimes koki" ir akcija, ko Latvija sāka pirmajā Pasaules talkā 2018.gadā. Tādējādi talcinieku attīrītājā vietā simboliski tiek iestādīta "jauna dzīvība", norāda organizācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Lasiet arī

Ekonomika Labrit koki, kas es visus milu: LVM ir gatavs iestādīt 68 000 000 stādu (+VIDEO)

Ēkā izbūvētā lietus ūdens savākšana sistēma no ēkas jumta, ļaus lietusūdeni izmantot turpmākajā stādu laistīšanas procesā.

Sabiedrība Veiksmīgi palīdzēja septiņiem dižkokiem Valmieras novadā (+VIDEO)

Lai veicinātu dabas pieminekļu vērtību iepazīšanu, rudenī pašvaldība atjaunoja informācijas stendus.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sniegt viedokli par koku aizsardzību, uzturēšanu un ciršanu

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus sniegt savu viedokli par ārpus mežu augošu koku aizsardzību, uzturēšanu un ciršanu galvaspilsētā. Viedokli var izteikt līdz līdz 2024.gada 14.janvārim.