Skaista ir «Jaunība»: Daugavpilī darbosies valsts jaunatnes centrs (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 16:26, 15.08.2024 0

Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu.

 

Lai palielinātu bērnu un jauniešu interesi par zinātnes, tehnoloģiju, vides, inženierzinātņu un matemātikas jomu (STEM), Daugavpils Bērnu un jauniešu centram “Jaunība” (BJC “Jaunība”) no 2024. gada 1. septembra darbosies valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statusā.

Tas paredz papildu valsts budžeta finansējumu pedagogu atalgojumam un interešu izglītības programmu attīstībai. Statusu piešķir Izglītības un zinātnes ministrija, kas ir izvērtējusi iesniegumu un pievienotos dokumentus un atzinusi, ka BJC “Jaunība” paveiktais daudzu gadu laikā un arī 2023./2024. mācību gadā īstenotās aktivitātes atbilst Ministru kabineta 2024. gada 9. janvāra noteikumiem Nr.26 “Kritēriji un kārtība, kādā tiek piešķirts un anulēts valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statuss”.

2023./2024. mācību gada sākumā BJC “Jaunība” interešu izglītības programmās darbojās 2678 audzēkņi. Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 Daugavpils vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu, kā arī centrs nodrošināja reģiona līmeņa pasākumu norisi, piemēram, koru un deju skates.

Ir izstrādāti un iestādes tīmekļa vietnē pieejami metodiskie materiāli. Lai piešķirto iestādes statusu saglabātu arī nākamajā gadā, jāturpina īstenot aktivitātes, kas nodrošinātu STEM jomu popularizāciju, kā arī audzēkņu un pedagogu iesaisti neformālajā izglītībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.

Sabiedrība Aptaujā noskaidrots, ko vēlas Latvijas skolēni (+VIDEO)

73% kopumā pauž satraukumu par nākotnē iespējamo ekonomiskās plaisas palielināšanos.

Sabiedrība Latvijā arvien vairāk bērnu neapmeklē skolu

Iepriekšējos trīs mācību gados ir turpinājis palielināties skolu neapmeklējošo skolēnu skaits obligātajā izglītības vecumā, liecina "Ziņojuma par bērnu stāvokli valstī 2021.un 2022.gadā" un Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) dati.