• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc plūdiem Jūrmalā sākta ārkārtas ūdens dezinfekcija

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:20, 05.08.2024


Jūrmalā, Dzintaru - Lielupes rajonā, sākta ārkārtas ūdens dezinfekcija pēc plūdiem, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.


Foto: LETA

Paredzams, ka dezinfekcija ilgs trīs diennaktis. Tā ir ārkārtas dezinfekcija ar paaugstinātu hlora dozu, tāpēc, iespējams, būs jūtama hlora smaka.

Ūdensvadu dezinficēšanas laikā un arī 24 stundas pēc tās dzeramo ūdeni pirms lietošanas nepieciešams uzvārīt - tas mazina nepatīkamo hlora smaržu un garšu. Sadzīviskos nolūkos ūdeni dezinfekcijas laikā var droši lietot arī bez novārīšanas.

Pievienotā hlora koncentrācijas līmenim darbu laikā seko līdzi sertificēti speciālisti, norāda SIA "Jūrmalas ūdens".

Uzņēmumā arī skaidro, ka hlors joprojām ir visplašāk izmantojamais reaģents, jo tam ir raksturīga augsta efektivitāte. Pielietota dezinfekcijas līdzekļa koncentrācija nav veselībai kaitīga vai bīstama, taču ūdens dezinficēšanas laikā ūdens iegūst nepatīkamu aromātu, un tam var būt hlora piegarša.

Kā vēstīts, pagājušajā svētdienā un pirmdien arī Jūrmalu skāra vētra, kas nodarīja plašus postījumus.

Jūrmalā vētra nodarījusi lielus postījumus Kauguru parkā, kur nolauzti un ar saknēm izrauti daudzi koki. Glābēju palīdzība bija nepieciešama uz brauktuvēm un ietvēm nolauzto koku un zaru novākšanai, elektroapgādes infrastruktūras bojājumu, kā arī pašvaldības un privātpersonu īpašumu postījumu novēršanai.

Vētra nodarījusi postījumus daudzās Jūrmalas apkaimēs, bet sevišķi daudz postījumu konstatēts Kauguru, Jaunķemeru, Vaivaru, Slokas, Asaru, Mellužu, Majoru un Dzintaru apkaimēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No šodienas gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Jūrmalā stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā (+FOTO)

Jūrmalā pēc lielajām lietavām arvien stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Ekonomika Jūrmalas centrā uzbūvēs milzīgu viesnīcu

Nekustamā īpašuma pārvaldītājs SIA "M.J. Finance" Turaidas ielā Majoros varēs būvēt līdz 20 metrus augstu viesnīcu, paredz Jūrmalas domes apstiprinātie dokumenti.