Ārzemju studentiem piešķirtas valsts stipendijas 590 760 eiro apmērā

Sabiedrība
LETA 18:35, 21.07.2024 0

Pagājušajā akadēmiskajā gadā ārzemju studentiem piešķirtas 106 Latvijas valsts stipendijas par kopējo summu 590 760 eiro, liecina Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) publiskais pārskats par 2023.gadu.

 
Foto: LETA

Stipendijas saņēmuši studējošie no 24 valstīm. Visvairāk stipendiātu bija no Somijas - 13 stipendiāti. 11 stipendiāti bija no Ukrainas, deviņi stipendiāti - no Azerbaidžānas, bet pa septiņiem stipendiātiem - no Gruzijas, Vācijas un Ķīnas.

Vēl 90 stipendijas piešķirtas dalībai deviņās Latvijas augstskolu organizētājās starptautiskajās vasaras skolās.

2023.gadā Latvijas valsts stipendijām kopumā saņemti 309 pieteikumi no 31 valsts studenta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas JVLMA studentes liecina par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Sabiedrība Latvijā konstatēts mazākais studējošo skaits pēdējos 20 gados

2023./2024. akadēmiskajā gadā augstāko izglītību apgūst 74 tūkstoši studējošo, kas ir par 1,8 % mazāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati. Studējošo skaits Latvijā samazinās jau pēdējos 20 gadus. Tendence pieaugt tika novērota tikai līdz 2005. gadam, kad tika sasniegts lielākais studējošo skaits Latvijā – 131,1 tūkstotis.

Sabiedrība Studentiem plāno samazināt maksu par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā

Rīgas dome plāno studentiem samazināt maksu par braukšanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, paredz sabiedriskajai apspriešanai nodotie grozījumi saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Sabiedrība RSU studenti no Izraēlas saņēmuši draudus, IZM vērtē situāciju

Izglītības un zinātnes ministrija vērtēs situāciju Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) par iespējamiem konfliktiem starp ārvalstu studentiem saistībā ar Izraēlas un Palestīnas konfliktu, izriet no ministrijas ieraksta tviterī.