• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas absolventi darba gaitas uzsāk ar vakanču resursa palīdzību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:04, 14.07.2024


Visaugstāko atzinību izpelnījās Rīgas Tehniskā universitāte.


Liepājas Valsts tehnikuma audzēknis Dāvids Ķeris kļuva par labāko nominācijā "Sausā būve", iegūstot augstāko vērtējumu.

karjeras portāls Prakse.lv veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu, vidusskolu un profesionālo mācību iestāžu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.

TOPa veidošanā šogad piedalījies rekordliels skaits uzņēmumu, kas norāda uz darba devēju ilgtermiņa stratēģiju personāla piesaistē un vēlmi iesaistīties jauniešu karjeras izvēlē, veicinot ekonomisko attīstību Latvijā.

Darba devēju visaugstāko atzinību izpelnījās Rīgas Tehniskā universitāte, savukārt kā visatzītākā studiju programma kļuva Latvijas Universitātes datorzinātņu programma.

TOPā visnovērtētākā studiju programma ir LU datorzinātņu programma. Pirmajā pieciniekā ir RTU datorzinātņu, informācijas tehnoloģijas un būvniecības studiju programma, SSE Riga studiju programma - ekonomika un bizness, BAT studiju programma - uzņēmējdarbības vadīšana, kā arī Juridiskās koledžas programma Tiesību zinātnes.

Darba devēji izteikuši pozitīvus balsojumus par profesionālajām skolām un koledžām. TOPā visnovērtētākā profesionālā skola ir Rīgas Valsts tehnikums, kā otrā ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, seko Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Bulduru Dārzkopības vidusskola un TOP5 noslēdz Ogres tehnikums

TOPā visnovērtētākā koledža ir Rīgas tehniskā koledža, seko Juridiskā koledža, Rīgas celtniecības koledža, Alberta koledža un TOP5 noslēdz Latvijas kultūras koledža.

Prakse.lv aicina jauniešus izglītības iestāžu izvēli balstīt uz racionālu pieeju un ieklausīties darba devēju ieteikumus, jo viņi ir tie, kuri spēj novērtēt izglītības iestāžu sagatavoto jauniešu profesionālo kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Viņi ir tie, kuri spēj pateikt, no kurām izglītības iestādēm nāk labāk sagatavotie absolventi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā strādā ap 35% jelgavnieku

Rīgā darbu ir atraduši aptuveni 35% strādājošo jelgavnieku, liecina Jelgavas pašvaldības publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Darba devējs nedrīkstēs prasīt svešvalodu zināšanas bez objektīva pamatojuma

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā otrdien tika atbalstīti Labklājības ministrijas (LM) piedāvātie grozījumi Darba likumā, kas paredz, ka darba devējs no darba ņēmēja svešvalodu zināšanas varēs prasīt tikai tad, ja to zināšanas būs objektīvi un pamatoti nepieciešamas darba pienākumu veikšanai.

Sabiedrība Šodien tiek atvērta jauna vasaras darba iespēja jauniešiem (+VIDEO)

Dalībai laipni aicināts pieteikties ikviens interesents neatkarīgi no vecuma un pieredzes līmeņa.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.