• Alens,
  • Jorens,
  • Žanis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Speciālo avioreisu skandāls - vēl divi vainīgie

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:52, 11.07.2024


Nav izslēgta disciplinārlietas ierosināšana pret vēl vienu Valsts kancelejā nodarbināto.



Saistībā ar bijušā premjera un ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu skandālu vienam Valsts kancelejā nodarbinātajam samazināta alga, bet vēl viens - pametis darbu.

Disciplinārlietas izmeklēšana noslēdzās 20. jūnijā, un vienai no lietā iesaistītajām personām tika piemērots disciplinārsods, uz laiku samazinot atalgojumu.

Otra lietā iesaistītā persona pirms disciplinārlietas noslēgšanās pēc pašas vēlēšanās pārtraukusi valsts civildienesta attiecības ar iestādi, līdz ar to atbilstoši likumam disciplinārlieta pret šo personu tika izbeigta.

Patlaban tiek izvērtēti apstākļi par vēl vienas iespējamās disciplinārlietas ierosināšanu pret vienu nodarbināto.

Kā vēstīts, 10.jūlijā Siliņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka saistībā ar Valsts kancelejas iepirkumiem tiks vērtēta vēl vairāku personu atbildība. Viņa skaidroja, ka disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret nu jau amatā pazemināto Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, figurē vēl vairākas Valsts kancelejas amatpersonas.

Premjere iepriekš uzsvēra, ka ir nodevusi šo informāciju Valsts kancelejas direktora pienākumu izpildītājai, jo viņai tālāk jāorganizē pārbaudes attiecībā uz šiem darbiniekiem.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju par kriminālprocesa sākšanu, lai vērtētu Kariņa speciālo avioreisu izmantošanas tiesiskumu, premjere uzdeva izveidot dienesta pārbaudes komisiju, kuras uzdevums bija dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt amatpersonu rīcību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā plāno izveidot pašvaldībās 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktus

Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi un nodevusi saskaņošanai regulējumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma piesaistei 88,7 miljonu eiro apmērā 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktu izveidei pašvaldībās, informē SM pārstāvji.

Sabiedrība Satversmes tiesa ierosinājusi lietu par Jūrmalas teritorijas plānojumu

Satversmes tiesa (ST) ierosinājusi lietu par Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumiem.

Sabiedrība Ministrs: Latvijā patvertņu izveidošana izmaksātu ap 100 miljonus eiro

Pirmajā Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas sēdē pieņemti konceptuāli lēmumi par straujāku virzīšanos valsts patvertņu jautājuma sakārtošanā, pēc sēdes žurnālistiem atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Tetovētājs: Jūsu ceļvedis augstākās profesijas iegūšanai

Vai esat kādreiz domājuši, ko nozīmē būt tetovēšanas māksliniekam? Profesija, kas šobrīd ir savas popularitātes virsotnē, ir izgājusi garu pārvērtību ceļu, lai piedzīvotu to sapni, ko daudzi vēlas īstenot.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts kanceleja vērtēs sniegto kļūdaino informāciju par Kariņa avioreisiem

Valsts kancelejā (VK) ir ierosināta disciplinārlieta, lai izvērtētu, vai ir izdarīts disciplinārpārkāpums par kļūdainu sniegto informāciju par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) speciālajiem avioreisiem, informē VK.