• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bērnu slimnīca gatava uzņemt raķešu triecienā Kijivas slimnīcai cietušos bērnus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:40, 10.07.2024


Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ir gatava uzņemt Krievijas raķešu triecienā slimnīcai "Ohmatdyt" Kijivā cietušos bērnus.


Foto: LETA

BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols uzsver, ka šāda veida uzbrukumi ir ne tikai nepieņemami, bet arī klaji pārkāpj visus starptautiskos likumus un normatīvus, kas aizsargā bērnus un medicīnas iestādes.

Ābols uzsver, ka BKUS un Latvija atbalsta Ukrainu un turpinās to darīt līdz pat tās uzvarai un arī pēc tam, palīdzot atjaunot un stiprināt veselības aprūpes sistēmu un tās infrastruktūru, lai nodrošinātu mieru un labklājību nākamajām paaudzēm.

"Bērnu slimnīcā esam gatavi uzņemt Ukrainas bērnus un iespēju robežās nodrošināt viņiem visu nepieciešamo sekmīgai ārstēšanas turpināšanai. Mūsu slimnīcas durvis vienmēr būs atvērtas, lai sniegtu atbalstu un palīdzību tiem, kas cietuši šajā nežēlīgajā teroraktā," saka Ābols.

Arī Eiropas Bērnu slimnīcu organizācija (EBSO), kas apvieno 15 vadošās bērnu slimnīcas Eiropā, tajā skaitā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) Latvijā, stingri nosoda Krievijas armijas veiktos raķešu triecienus Kijivas "Ohmatdyt" bērnu slimnīcai.

Organizācija savā paziņojumā norādījusi, ka Krievijas rīcība ir absolūti pretēja Eiropas humanitārajām vērtībām. Šāda vardarbība pret bērniem un veselības aprūpes profesionāļiem ir nepieļaujama un amorāla, uzsver organizācija.

Organizācija nosoda teroraktus, kas apdraud nevainīgu bērnu, viņu ģimeņu un veselības aprūpes profesionāļu dzīvības. Paziņojumā teikts, ka bērnu labklājība ir prioritāte, kas ir nozīmīgāka par jebkuru karu vai konfliktu, bet bērnu slimnīcām jābūt patvērumiem, kuros bērni, jaunieši un viņu ģimenes var meklēt un saņemt aprūpi, nebaidoties no iespējamiem draudiem vai vardarbības.

Organizācija aicina starptautisko sabiedrību rīkoties izlēmīgi, lai pasargātu veselības aprūpes iestādes, civiliedzīvotājus un bērnus visās konflikta zonās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī