• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras novads aicina pieteikties reemigrantus uzņēmējdarbības atbalstam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:21, 09.07.2024


Potenciālajiem atbalsta saņēmējiem jāaizpilda pieteikums līdz 31.jūlijam.


Zemas īres maksas nami Valmierā.
Foto: LETA

Konkursa finansējumu nodrošina Valmieras novada pašvaldība un Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Vidzemes plānošanas reģionam piešķirtie finanšu līdzekļi.

Konkursam iesniegtos pieteikumus vērtēs konkursa komisija, ko veido pašvaldības pārstāvji, nepieciešamības gadījumā pieaicinot speciālistus vai neatkarīgus ekspertus, kuri darbojas saskaņā ar apstiprināto nolikumu.

Konkurss tiek īstenots, piešķirot finansējumu biznesa sākšanai reemigrantu uzņēmumiem. Reemigrants ir diasporas loceklis, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā - Valmieras novadā - projekta īstenošanas vietā. Pastāvīgai dzīvei ārzemēs jābūt vismaz diviem gadiem. Atgriešanās vai pārcelšanās brīdim ir jābūt ne vairāk kā divus gadus pirms darbavietas izveidošanas vai uzņēmuma izveidošanas. Atgriešanās faktu, dzīvesvietu un projekta īstenošanas vietu persona pašapliecina.

Viena projekta maksimālais atbalsta apjoms ir 12 000 eiro. Finansējums tiek piešķirts granta veidā.

Pretendentam, kurš atbilst konkursa nolikumā ietvertajām prasībām, projekta atbalsta intensitāte tiek noteikta 50% no attiecināmajām izmaksām. Konkursā piešķirtie naudas līdzekļi tiek izsniegti kā avanss pamatlīdzekļu iegādei pēc līguma parakstīšanas par atbalsta piešķiršanu. Piešķirtais pašvaldības finansējums tiek piešķirts kā de minimis atbalsts.

Nepārsniedzot konkursam pieejamā atbalsta apjomu, atbalsts tiek sniegts tiem projektiem, kuri atbilst visiem atlases kritērijiem, konkursa mērķim, uzdevumam, un kuri ir saņēmuši augstāko novērtējumu kvalitatīvajā vērtējumā.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju reemigrāciju un piesaistīt Valmieras novadam cilvēkus, kuri vēlas atgriezties vai nesen atgriezušies no ārzemēm uz dzīvi Valmieras novadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Interesanti fakti Nākamnedēļ Valmierā notiks grandiozas svinības (+VIDEO)

Tūrisma uzņēmēji priecēs ar pārsteigumiem.

Ekonomika Tautiešu uzņēmēji Vidzemē varēs saņemt dotācijas līdz 12 000 EUR (+VIDEO)

Remigrants ir diasporas loceklis, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā.

Interesanti fakti Valmieras novads aicina uz vasaras velobraucieniem (+VIDEO)

Maršruti ved cauri gleznainām dabas vietām, vēsturiskām apdzīvotām vietām un interesantām apskates saimniecībām.

Ekonomika Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.