• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā, Vilhelma Purvīša ielā izbūvēs veloceļu un atjaunos ielas segumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:19, 09.07.2024


Izsludināts atklāts konkurss "Veloceļa izbūve un seguma atjaunošana Vilhelma Purvīša (bijušajā Turgeņeva) ielā", informē Rīgas dome.


Foto: LETA

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 18.jūlijam.

Darbus plānots sākt šā gada būvsezonā, atvēlot to veikšanai sešus mēnešus.

Projekts paredz veloceļa izbūvi visas Vilhelma Purvīša ielas garumā no Dzirnavu ielas līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai.

Posmā no Emīlijas Benjamiņas ielas līdz Lastādijas ielai projekta risinājums paredz izbūvēt no brauktuves nodalītus vienvirziena velosipēdu ceļus katrā ielas pusē.

Savukārt posmā no Lastādijas ielas līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai paredzēts izbūvēt no brauktuves nodalītu divvirziena velosipēdu ceļu Vilhelma Purvīša ielas labajā pusē.

Veloinfrastruktūra savienos Rīgas vēsturisko centru ar vairākiem nozīmīgiem rekreācijas, kultūras un komercijas objektiem - Ģenerāļa Radziņa krastmalas promenādi, Spīķeru radošo kvartālu un Rīgas centrāltirgu.

Īstenojot šo projektu, Vilhelma Purvīša iela kļūs par drošu un ērtu ielu gājējiem, velobraucējiem un mikromobilitātes rīku izmantotājiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī