• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas pusē Ukrainā karojošos indiešus atbrīvos no armijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:20, 09.07.2024


Indijas premjerministrs Narendra Modi un Krievijas diktators Vladimirs Putins vienojušies atlaist mājās Indijas pilsoņus, kuri karo Krievijas pusē Ukrainā, otrdien vēsta mediji.



Vienošanās panākta Modi Krievijas vizītes laikā, vēsta mediji.

Indijas raidorganizācija NDTV ziņoja, ka Indija gatavojas atgriezt mājās savus pilsoņus, kas iesaistīti karā Ukrainā. Saskaņā ar NDTV sniegto informāciju lēmums par viņu atlaišanu tika pieņemts Putina un Modi tikšanās laikā Maskavā.

NDTV ziņoja, ka desmit indieši jau ir atgriezušies mājās un arī pārējie tiks atbrīvoti no dienesta.

Raidorganizācija vēstīja, ka vismaz 20 Indijas pilsoņi karā Ukrainā nokļuvuši "kļūdas dēļ", jo viņus savervējuši aģenti, kas solījuši viņiem labi apmaksātu darbu. Vismaz divi indieši ir gājuši bojā Ukrainā, norādīja NDTV, precizējot, ka Krievijas armijā varētu dienēt 30 līdz 40 Indijas pilsoņu.

Kremlis nav komentējis mediju ziņoto, ka Putins un Modi panākuši vienošanos par to Indijas pilsoņu, kas "kļūdas pēc" savervēti Krievijas armijā, pirmstermiņa atbrīvošanu no dienesta.

Krievijai bijušas ciešas saites ar Indiju kopš Aukstā kara, un Deli kā Maskavas galvenās tirdzniecības partneres nozīme ir tikai pieaugusi kopš 2022.gada februāra, kad Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā. Kopš Krievijai piemērotas Rietumu sankcijas, Ķīna un Indija kļuvušas par galvenajām Krievijas naftas pircējām.

Indija ir izvairījusies nosodīt Krievijas rīcību Ukrainā, vienlaikus uzsverot nepieciešamību pēc miermīlīga risinājuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Indijā vilciens bez vadītāja nobrauc 70 kilometrus

Indijas ziemeļos kravas vilciens bez vadītāja svētdien nobraucis 70 kilometrus, sasniedzot ātrumu 100 kilometrus stundā.

Pasaule Indijā tuneļa iegruvums iesprosto 40 cilvēkus

Iebrūkot tunelim uz viena no autoceļiem Indijas ziemeļos, gruveši iesprostojuši aptuveni 40 būvstrādniekus, svētdien ziņo vietējie mediji.