• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Energoapgādes drošumam un biometāna ražošanas attīstībai ieguldīs 134,4 miljonus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:02, 02.07.2024


Investīcijas tiks sniegtas granta veidā trim potenciālajiem investīciju saņēmējiem, kuri Latvijā nodrošina infrastruktūras attīstību - AS "Sadales tīkls", AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Conexus Baltic Grid". Investīcijas plānots izmantot līdz 2026.gada 30.jūnijam.



Ministru kabinets (MK) apstiprināja Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto atbalsta programmu Atveseļošanas fonda plāna (REPowerEU) ietvaros. Latvijai pieejamais finansējums investīciju īstenošanai ir 134,4 milj. eiro. Investīcijas izmantos energoapgādes drošuma un stabilitātes palielināšanai, biometāna ievades punkta būvniecībai un Latvijas energoapgādes tīkla modernizācijai.

Investīcijas izmantos 60 MW bateriju enerģijas uzkrāšanas sistēmas iegādei un uzstādīšanai, IT risinājuma ieviešanai kiberdrošības aizsardzības nodrošināšanai, gaisvadu līniju pārbūvei par kabeļlīnijām, apakšstaciju būvniecībai, rekonstrukcijai vai jaudas palielināšanai, pētījumu izstrādei, biometāna ievades punkta būvniecībai u.c.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis uzsver: "Valsts uzdevums ir iedzīvotāju drošība, arī enerģētiskā drošība. Kopš Krievijas brutālā iebrukuma Ukrainā, ir būtiski mainījusies ekonomiskā un ģeopolitiskā situācija Eiropas Savienībā (ES). Enerģētiskā drošība, energoresursu pieejamību un enerģijas cenu stabilitāte izvirzījusies enerģētikas politikas priekšplānā. Esam atteikušies no Krievijas gāzes un elektroenerģijas importa, aktīvi strādājot pie pašu enerģijas ražošanas veicināšanas, pievēršot būtisku uzmanību vēja un saules projektu attīstībai, kā arī mūsu elektroapgādes tīkla infrastruktūras stiprināšanai. Mums, kā mazai valstij, kuras vajadzības pēc infrastruktūras stiprināšanas ir apjomīgākas par valsts īstermiņā finanšu iespējām, jāizmanto ES sniegto investīciju priekšrocības maksimālā apmērā."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī