• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Būs papildu nauda saules paneļu iegādei

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:13, 02.07.2024

Andris Ērglis


Finansējumu nepieciešams palielināt, ņemot vērā iedzīvotāju aktīvo interesi iegādāties atjaunīgās enerģijas ražošanas iekārtas un elektroenerģijas uzkrāšanas iekārtas.



Valdība otrdien atbalstīja papildu piecu miljonu eiro piešķiršanu saules paneļu, siltumsūkņu un citu enerģiju ražojošo iekārtu iegādei.

Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM) norāda, ka finansējumu nepieciešams palielināt, ņemot vērā iedzīvotāju aktīvo interesi iegādāties atjaunīgās enerģijas ražošanas iekārtas un elektroenerģijas uzkrāšanas iekārtas.

Kopējais finansējums tādējādi būs 45 miljoni eiro.

KEM akcentē, ka mājsaimniecības varēs turpināt pieteikties valsts sniegtajam atbalstam, lai iegādātos un uzstādītu savā īpašumā saules paneļus, vēja ģeneratorus, kā arī siltumsūkņus, saules kolektorus, koksnes biomasas katlus vai pieslēgties centralizētajai siltumapgādes sistēmai.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) norāda, ka atjaunīgās enerģijas ražošana un efektīva tās ir izmantošana ir nozīmīgs elements enerģētiskajai drošībai valsts mērogā. Ņemot vērā iedzīvotāju augsto interesi, iesaistoties enerģētiskās neatkarības stiprināšanā, palielināts gan kopējais finansējuma apjoms, gan paplašināts atbalstāmo projekta aktivitāšu loks, lai veicinātu dabai draudzīgu energoresursu iekārtu izmantošanu mājsaimniecībās.

Tie iedzīvotāji, kuri izvēlēsies uzstādīt saules paneļus vai vēja ģeneratorus komplektā ar elektroenerģijas uzglabāšanas iekārtu, tās ietilpībai būs jābūt vismaz piecas kilovatstundas (kWh) lielai. Šāda uzglabāšanas iekārtas ietilpība izvēlēta, ņemot vērā atbalsta programmas ietvaros atbalstīto iekārtu vidējo uzstādīto jaudu un kopējā elektrotīklā nodoto saražoto elektroenerģiju mājsaimniecību vidū. Maksimālais atbalsts elektroenerģijas uzglabāšanas iekārtai būs 2500 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā interese par mikroģeneratoru uzstādīšanu saglabājusies augsta (VIDEO)

Veiksmes stāsta pamatā bijis vienkāršs, pilnībā digitalizēts pieslēgšanas process.

Ekonomika Asociācija: jaunā maksājumu sistēma veicina saules enerģētiku (+VIDEO)

Līdz aprīļa beigām vēl var paspēt reģistrēt savu spēkstaciju "vecajā" neto uzskaites sistēmā, kas būs pieejama līdz 2029.gadam.