Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Sabiedrība
LETA 15:12, 01.07.2024 0

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

 
Foto: LETA

Konsolidācijas procesam paredzēts divu gadu pārejas periods. Tā laikā tiks ieviestas visas konsolidācijas grantu finansētās aktivitātes, kā arī pielāgota studiju un zinātnes infrastruktūra un procesi zinātnes universitātes standartiem.

Pēc reorganizācijas LSPA saglabās savu akadēmisko un zinātnisko autonomiju, kā arī nosaukumu un simboliku.

Savukārt RSU pārņems visas tiesības un saistības, kuras attiecas uz LSPA, izstrādājot saskaņotu attīstības stratēģiju un veidojot vienotu veselības un sporta zinātnes ekosistēmu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Ekonomika Nodarbināto īpatsvars ar augstāko izglītību Latvijā sasniedzis 42,7%

Latvijas darba tirgū 2023.gada sākumā no 806 000 nodarbināto vecumā no 25 gadiem 42,7% bija ar augstāko izglītību, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaugums par 0,7 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Jaunā doktorantūras modeļa ieviešanu virza skatīšanai galīgajā lasījumā

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Augstskolu likumā, kas paredz ieviest jaunu doktorantūras modeli. Pie grozījumiem Saeima darbu sāka vēl 2023.gada sākumā.

Sabiedrība Fakultāšu skaitu samazinās arī Rīgas Stradiņa universitātē

Apvienojot vairākas fakultātes un izveidojot jaunu struktūru, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) deviņu fakultāšu vietā turpmāk būs piecas, informē RSU.

Sabiedrība RTU sākas ziemas uzņemšana (+VIDEO)

Programmās ir gan budžeta, gan maksas studiju vietas.