Vāc parakstus par strādājošo pensionāru pensijas pārrēķina vienkāršošanu

Sabiedrība
LETA 22:44, 30.06.2024 0

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par strādājošo pensionāru pensijas pārrēķina vienkāršošanu.

 

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Vilis Kaupužs. Viņš vēlas uzlabot un vienkāršot pensijas pārrēķinu strādājošiem pensionāriem. Pašlaik, lai pensiju pārrēķinātu, strādājošam pensionāram pašam ir jāiesniedz iesniegums Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Kaupužam šāda iesnieguma nepieciešamība ir neizprotama. "Valstij lieliski izdodas iekasēt nodokļus bez jebkādiem iesniegumiem. Tad kāpēc strādājošam pensionāram pensijas pārrēķinam nepieciešams kaut kāds iesniegums?" retoriski vaicā Kaupužs.

Viņš rosina strādājošiem pensionāriem veikt pensijas pārrēķinu bez iesnieguma, vecuma pensijas pārrēķinu veikt reizi gadā pensijas piešķiršanas datumā, pēc pensijas pārrēķina informēt pensijas saņēmēju par pensijas izmaiņām, kā arī paredzēt pensijas saņēmējam iespēju atteikties no pensijas pārrēķina, kā arī pieteikt pensijas pārrēķina atjaunošanu, ja iepriekš bija pieteikts atteikums.

Idejas autors ieskatā šādi būs iespēja ērtāk un vienkāršāk veikt vecuma pensijas pārrēķinu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī

Ekonomika Nauda vecumdienam: Latvijā fiksēja pensiju iemaksu pieaugumu par 18% (+VIDEO)

Ikviens iedzīvotājs pats ir atbildīgs par savu uzkrājumu, pauž eksperts.

Sabiedrība Vai Latvijas seniori spēs sasniegt Skandināvijas uzplaukumu (+VIDEO)

Lai būtiski nepazeminātos dzīves kvalitāte, pensijai vajadzētu būt vismaz 70-80% apmērā no pirmspensijas ienākumiem.

Sabiedrība LM iesniegusi apspriešanai grozījumus par ikmēneša piemaksu pie pensijas

Labklājības ministrija (LM) iesniegusi publiskai apspriešanai grozījumus Ministru kabineta noteikumos par ikmēneša piemaksu pie vecuma un invaliditātes pensijas.

Ekonomika Privāto pensiju fondu pensiju plānos pērn iemaksāts par 17,9% vairāk

Latvijas privāto pensiju fondu pensiju plānos pagājušajā gadā iemaksāti 113,645 miljoni eiro, kas ir par 17,9% vairāk nekā 2022.gadā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Bankā.