• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rosina valdībai atbalstīt Rail Baltica līnijas savienojumu arī ar Rīgas ostu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:09, 27.06.2024


Vislielākā pasažieru plūsma Rail Baltica dzelzceļa līnijā ir sagaidāma starp Rīgas pilsētas centru un RIX Rīgas lidostu.



Satiksmes ministrija (SM) sadarbībā ar RB Rail AS un SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" ir apkopojusi līdz šim vērtētos variantus pilnvērtīgam Rīgas savienojumam ar Rail Baltica dzelzceļa trasi gan no dienvidu, gan no ziemeļu puses, tai skaitā nodrošinot kravu plūsmu caur Rīgu. Piedāvātie priekšlikumi tiek virzīti izskatīšanai Ministru kabinetā (MK) lēmuma pieņemšanai par Rail Baltica projekta pirmās kārtas ieviešanas tvērumu līdz 2030.gadam.

Saskaņā ar kopuzņēmuma RB Rail AS veikto izmaksu-ieguvu analīzi vislielākā pasažieru plūsma Rail Baltica dzelzceļa līnijā ir sagaidāma starp Rīgas pilsētas centru un RIX Rīgas lidostu, tāpēc rekomendēts kā galveno ieviešanas prioritāti noteikt pamattrases būvniecību posmos no Lietuvas robežas līdz Misai, no Igaunijas robežas līdz Upeslejām, kā arī Rīgas integrāciju. Vienlaikus rosināts turpināt darbu pie detalizētas izpētes par tehniskajiem risinājumiem (t.sk. daļējas kravu kustības nodrošināšanai) Rīgas posmos Upeslejas - Rīgas Centrālā stacija un Rīgas Centrālā stacija - RIX Rīgas lidosta. SM plāno to paveikt līdz šī gada septembra beigām.

Papildus izvērtējumā secināts, ka lai paātrinātu Rail Baltica dzelzceļa savienojuma izveidošanu caur Igauniju, Latviju un Lietuvu līdz Polijas robežai, nepieciešams turpināt īstenot projekta aktivitātes atbilstoši pieejamajam finansējumam, balstoties uz šādiem pieņēmumiem par projekta apjomu: no Igaunijas robežas līdz Vangažiem divsliežu uzbērums, viens sliežu ceļš; no Lietuvas robežas līdz Iecavai divsliežu uzbērums, viens sliežu ceļš; no Iecavas līdz Misas trīsstūrim un no Misas trīsstūra līdz Lidostai RIX divsliežu uzbērums, divi sliežu ceļi; no Misas trīsstūra līdz Vangažiem (kravu apvedceļš) divsliežu uzbērums, viens sliežu ceļš.

Tāpat SM rosina valdībai atbalstīt Rail Baltica dzelzceļa līnijas savienojumu arī ar Rīgas ostu, lai veicinātu ekonomiskā koridora attīstību. Iepriekš, plānojot projektu, savienojums ar ostu nebija paredzēts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Strauji kāpusi ūdens temperatūra Rīgas peldvietās

Iestājoties karstam laikam, strauji kāpusi ūdens temperatūra Rīgas peldvietās, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Sabiedrība Darbu sāks portāls skolēnu centralizēto eksāmenu sertifikātu iegūšanai

Centralizēto eksāmenu sertifikātu ērtākai saņemšanai Izglītības un zinātnes ministrija ir sagatavojusi jaunu, alternatīvu risinājumu - portālu eksameni.gov.lv. Šī mācību gada centralizēto eksāmenu kārtotājiem portāls būs pieejams jau no pirmdienas, 1.jūlija pulksten 8.00.

Sabiedrība Sarkandaugavā par 2 miljoniem eiro atjaunots Dauderu parks (+VIDEO)

Vērienīgākais un tehniski sarežģītākais darbs bija vēsturiskā torņa un mākslīgo pilsdrupu atjaunošana.

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa skaidro, kāpēc Vitenbergs nevar izmeklēt «Rail Baltica» problēmas

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka Saeimas deputāta, bijušā satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) atrašanās "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā būtu tiešs interešu konflikts.

Kriminālziņas Ģenerālprokuratūra pārbaudē vērtēs Rail Baltic ieviešanā amatpersonu darbības

Ģenerālprokuratūrā jau 3.jūnijā sākta pārbaude par to, ka par projekta "Rail Baltic" ieviešanu atbildīgās amatpersonas nesaskaņoti uzņēmušās saistības pret valsts budžetu, noslēdzot līgumus par būvdarbiem Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Centrālās pasažieru stacijas kompleksa apbūvei un "Rail Baltica" stacijas un saistītās infrastruktūras Rīgas lidostā īstenošanai, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Sabiedrība Valsts kontrole: Rail Baltica projektam trūkst 10-19 miljardu eiro

Starptautiskās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta ieviešanai Baltijā ir 10-19 miljardu eiro budžeta deficīts, liecina Baltijas valstu augstāko revīzijas iestāžu īstenotā "Rail Baltica" projekta situācijas izpēte.

Ekonomika Valdība pēc ilgām sarunām vienojas par ceļa karti «Rail Baltica» projektam

Valdība otrdien pēc ilgām diskusijām vienojās par ceļa karti "Rail Baltica" projektam, taču vēl nav rasta pilnīga skaidrība par finansējuma piesaisti, otrdien preses konferencē atzina Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).