• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Inovāciju un valodas aģentūru IZM vadīs Inita Juhņeviča (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:53, 26.06.2024


Tika nolemts izveidot jaunu spēcīgu kompetenču centru.


Jaunās struktūras mērķis ir talantu meklēšana skolēnu vidū.

Izglītības un zinātnes ministrija ir izstrādājusi risinājumu, kā būtiski stiprināt valsts pakalpojumu kvalitāti bērnu, jauniešu un pieaugušo talantu attīstībai. Ieceres īstenošanu plānots uzticēt jaunveidojamai Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūrai. To veidos Valsts izglītības satura centrs, Valsts izglītības attīstības aģentūra un Latviešu valodas aģentūra.

Jaunā aģentūra sniegs augstas kvalitātes pakalpojumus bērnu, jauniešu un pieaugušo izaugsmei, spēju un talantu attīstībai, mainot bērnu, jauniešu un pieaugušo dzīvi un nodrošinot labākus rezultātus nozarē. Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūra būs vienas pieturas aģentūra, kurā tiks saglabātas Valsts izglītības satura centra, Valsts izglītības attīstības aģentūras un Latviešu valodas aģentūras pamatfunkcijas, kā arī tiks ieviestas inovācijas, koncentrēti cilvēkresursi, izmantota mūsdienīga pārvaldība, to skaitā mākslīgā intelekta risinājumi.

Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūra nodrošinās labāku sinerģiju starp dažādiem, nereti dublējošiem pakalpojumiem dažādās iestādēs, kas tiks novērsts. Tādējādi vienuviet tiks koncentrēts un uzlabots atbalsts bērnu un skolēnu mācīšanās, pedagogu un skolu vadības profesionālajai pilnveidei, profesionālās izglītības pārvaldības īstenošanai, kā arī iestāžu apvienošana sniegs iespēju veidot pieaugušo izglītības kompetences centru.

Jaunās aģentūras mērķis būs nostiprināt un attīstīt Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotās izglītības politikas un valsts valodas politikas īstenošanu. Ņemot vērā, ka Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūrā tiks iekļauta arī Latviešu valodas aģentūra, īpaša uzmanība būs pievērsta tieši valsts valodas politikas stiprināšanai.

Jaunā aģentūra tiek veidota, balstoties uz OECD ieteikumiem par institucionālās kapacitātes stiprināšanu izglītības kvalitātes uzraudzībai un skolu pilnveides atbalstam, Finanšu ministrijas rekomendācijām, kā arī Valsts kontroles rekomendācijām par efektīvākas pieaugušo izglītības īstenošanu. Tāpat aģentūra būs nozīmīgs ieguldījums Valsts izglītības satura centram noteikto funkciju īstenošanā – mācību satura izstrāde, skolēnu snieguma novērtēšana, pedagogu profesionālā pilnveide, iekļaujošas izglītības īstenošana, tādējādi stiprinot izglītības kvalitāti.

Konkursu uz jaunās aģentūras vadītāja amatu plānots izsludināt šī gada augustā. Lai īstenotu ieceri par jaunās aģentūras izveidi, tās izveide vēl ir jāapstiprina Ministru kabinetam. Līdz konkursam izsludināšanai Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūras vadītājas pienākumus pildīs Valsts izglītības satura centra vadītāja pienākumu izpildītāja Inita Juhņēviča.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība IZM varētu samazināt minimālā skolēnu skaita prasību

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā samazināt minimālā skolēnu skaita prasību vidusskolas posmā pierobežas skolās un pieejamības skolās, liecina jaunākā finansēšanas modeļa "Programma skolā" versija.

Kriminālziņas Pērn IKVD visvairāk sūdzību saņemts no vecākiem par pedagogu darbu

Pērn Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) visvairāk sūdzību saņemts no izglītojamo vecākiem par pedagogu darbu, liecina IKVD publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Vidusskolēni izkrituši galvenokārt matemātikas eksāmenā

Optimālā līmeņa centralizētajā eksāmenā matemātikā 15% minimālo kopvērtējuma slieksni nav sasnieguši ap 2700 vidusskolēnu, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Izglītības un zinātnes ministrijas departamentu vadīs volejbolists Samoilovs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.