• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pār Lamanšu Lielbritānijā dienas laikā ieradušies vairāk nekā 880 migranti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:16, 19.06.2024


Šķērsojot Lamanša šaurumu laivās, Lielbritānijā otrdien ieradušies vairāk nekā 880 nelegālie migranti, paziņojusi valdība, norādot, ka tas ir lielākais skaits vienas dienas laikā šogad.



Priekšvēlēšanu kampaņā pirms 4.jūlijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām imigrācija kļuvusi par vienu no galvenajiem jautājumiem.

Konservatīvo premjerministrs Riši Sunaks solīja "apturēt laivas", taču saskārās ar šķēršļiem, mēģinot īstenot ieceri par patvēruma meklētāju deportēšanu uz Ruandu.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas provizoriskajiem datiem šogad Lielbritānijā, šķērsojot Lamanšu, iekļuvuši jau 12 313 migranti. Tas ir par 18% vairāk nekā tajā pat laika periodā pērn. Otrdien varasiestādes atklāja aptuveni 15 migrantu laivas.

Lielbritānijas plāns par migrantu deportēšanu uz Ruandu ir sastapies ar juridiskiem izaicinājumiem, bet Sunaka valdība uzstāj, ka tas tiks īstenots, ja Konservatīvā partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā.

Konservatīvie aptaujās ievērojami atpaliek no leiboristiem, kas solījuši atteikties no Ruandas programmas, nodēvējot to par triku, kas nedarbosies.

2023.gadā Lielbritānijā, šķērsojot Lamanšu, ieradās 29 437 cilvēki, kas ir par 36% mazāk nekā 2022.gadā, kad ieradās rekordliels nelegālo migrantu skaits - 45 774.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Par 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu Rīgā

Par nepilniem 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu un Teātra laukumu Vecrīgā, šodien nolēma Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, atbalstot projekta Vecrīgas publiskās ārtelpas attīstības 1.kārta pieteikuma iesniegšanu un īstenošanu.

Sabiedrība Ierīkos spēļu laukumus apkaimēs

Spēļu un rekreācijas laukumu attīstībai apkaimēs atvēlēti 3,2 miljoni eiro.

Sabiedrība «Neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā» (+VIDEO)

Mīlošie vecāki dalījās ar sava mazuļa video, un viņiem uzbruka nīdēji.

Lasiet arī

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.