• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kamera nepalīdzēja: virs Temzas parādījās jauns noslēpumains Benksija darbs

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 06:43, 07.08.2024


Slavenajam, bet joprojām anonīmajam ielu māksliniekam Benksijam atkal izdevies izvairīties no ielu kamerām.


Foto: Instagram

Londonā, netālu no Kjū tilta Rietumlondonā, parādījies jauns Benksija darbs. Grafiti attēlots āzis, kas balansē virs mājas ārsienas mūra, un no tā nagiem krīt akmeņi. Benksijs apstiprināja, ka šis darbs ir viņa radīts, ievietojot tā fotogrāfiju savā Instagram kontā. Par šo notikumu raksta The Daily Mail.

Par darba atrašanu un apskatīšanu pirmā ziņoja 26 gadus vecā mākslas skolotāja Ambera Dofmane. Viņa pamanīja Benksija Instagram ierakstu un uzreiz atpazina mākslas darba atrašanās vietu, dodoties to meklēt.

"Es redzēju viņa Instagram ierakstu 40 sekundes pēc tā parādīšanās, un uzreiz zināju, kur atrodas mākslas darbs. Tāpēc iekāpu automašīnā un steidzos turp. Es biju tur 15 minūtes pēc ieraksta, un krāsa vēl nebija nožuvusi," rakstīja Ambera. Viņa atzina, ka ir ilgstoši sazinājusies ar Benksiju un tikai pirms dažiem mēnešiem nosūtīja viņam e-pastu ar lūgumu ierasties Rietumlondonā. Tagad viņas sapnis ir piepildījies.

"Viņš ir mans elks, un tas ir iemesls, kāpēc es kļuvu par mākslas skolotāju. Mani ārkārtīgi iedvesmojis Benksijs. Ceru, ka viņa jaunais darbs tiks aizsargāts ar organisko stiklu, pirms kāds to sabojā," sacīja Ambera.

Kaut arī netālu no Kjū tilta atradās ielas kamera, māksliniekam izdevās to pārvietot, lai netiktu noķerts video. Tādējādi viņš atkal palika anonīms.

Tabloīdi uzskata, ka Benksija aizsegā varētu būt valsts skolas skolnieks Robins Guningems no Bristoles. Tiek apgalvots, ka Benksija īstā identitāte tika atklāta Mail On Sunday izmeklēšanā 2008. gadā. Tajā ziņots, ka slavenais ielu mākslinieks ir Robins Guningems. Laikraksts publicēja 2004. gadā Jamaikā uzņemtu fotogrāfiju, kurā redzams vīrietis ar aerosola krāsas maisu pie kājām, un Guningema kungs tika identificēts attēlā.

Tiek uzskatīts, ka Benksijs uzstājas arī ar aizstājvārdu Robins Benkss, un dīdžejs Goldijs 2017. gada intervijā aplādei Distraction Pieces viņu nosauca par "Robu".

Benksijs ir pazīstams ar saviem raksturīgajiem trafaretu mākslas darbiem publiskajās telpās visā pasaulē. Viņa kolekcionāru vidū ir vairāki desmiti slavenību, tostarp Breds Pits, Andželīna Džolija un Kristīna Agilera, un viņa darbi tiek pārdoti par simtiem tūkstošu mārciņu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Pasaule Kīrs Stārmers kļuvis par Lielbritānijas premjeru

Lielbritānijas karalis Čārlzs III piektdien premjerministra amatā iecēlis leiboristu līderi Kīru Stārmeru.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Pasaule Lielbritānijā notiek parlamenta vēlēšanas

Lielbritānijā šodien notiek parlamenta vēlēšanas, kurās tiek prognozēta uzvara leiboristiem, konservatīvajiem, kas atradušies pie varas gandrīz pusotru desmitgadi, ciešot vēsturisku sakāvi.

Pasaule Lielbritānijā pirmajā pusgadā ieradies rekordliels nelegālo imigrantu skaits

Nelegālo imigrantu skaits, kas sasnieguši Lielbritāniju, šķērsojot Lamanša kanālu, šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis jaunu rekordu.