• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kas tika apspriests Nacionālās drošības padomē?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 18:08, 19.06.2024


Šodien Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadībā Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā notika Nacionālās drošības padomes sēde.


Foto: LETA

19.jūnijā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadībā Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā notika Nacionālās drošības padomes (Padome) sēde. Sanāksmē tika izskatīts jautājums par Latvijas civilās aizsardzības sistēmu un tās vadību, sevišķu uzmanību pievēršot pašvaldību iesaistei un atbildībai, sistēmas vadības un organizācijas modeļa pilnveidei, kā arī patvertņu pieejamībai.

Sanāksmes dalībnieki uzklausīja Iekšlietu ministrijas ziņojumu par civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošanas gaitu. Padome pārrunāja veidus, kā uzlabot civilās aizsardzības sistēmas vadības un organizācijas modeli. Valsts prezidents aicināja atbildīgās institūcijas cieši sadarboties ar pašvaldībām, lai sniegtu tām nepieciešamo atbalstu Latvijas iedzīvotājus aizsargājošas sistēmas izveidošanai un atbalstītu valsts militārās aizsardzības gatavību. Vienlaikus Valsts prezidents atzīmēja pašvaldību atbildību civilās aizsardzības plānu izstrādē un ieviešanā, kā arī skaidrošanā pašvaldību iedzīvotājiem.

Padomes locekļi uzklausīja ziņojumu par valsts materiālo rezervju pārvaldības pilnveidi, kā arī apsprieda jautājumu par agrīnās brīdināšanas sistēmas pilnveidi.

Tāpat Padome uzklausīja valsts drošības iestāžu ziņojumus par situāciju valstī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Pagājušajā gadā 39 personām celta apsūdzība par valsts drošības apdraudējumu

Latvijā pagājušajā gadā 30 kriminālprocesos 39 personām celta apsūdzība par 62 noziedzīgu nodarījumu, kas saistīti ar valsts drošības apdraudējumu, izdarīšanu un sākti divi procesi piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai, ziņo prokuratūra.

Sabiedrība Premjere izskaidro iedzīvotāju satraukumu par drošību valstī

Iedzīvotāju satraukums par drošības situāciju valstī varētu būt skaidrojams ar nepietiekamu informētību par notiekošo un par Latvijas aizsardzības spējām, intervijā Latvijas Radio pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Pabriks un Repše izstāsta, kas varētu atturēt Krieviju no uzbrukuma Latvijai

Krievijas iebrukuma Ukrainā pāriešana ierakumu karā tiks pasniegta un Krievijas sabiedrībā uztverta gandrīz kā uzvara, kas noteikti iedrošinās nākamajām avantūrām, publikācijā norāda bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA) un premjers, bijušais ministrs Einars Repše.

Pasaule Lietuva par draudu atzinusi gandrīz 1200 Baltkrievijas un Krievijas pilsoņu

Kopš pagājušā gada beigās Lietuva ieviesa īpašu aptaujas anketu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem 1164 šo valstu piederīgie atzīti par draudu Lietuvas nacionālajai drošībai, piektdien paziņoja Lietuvas Migrācijas departaments.