• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izsludināts atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:28, 18.06.2024


Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, informēja VID pārstāvji.


Foto: LETA

Vietnieka galvenie pienākumi būs efektīvi un kvalitatīvi koordinēt un pārraudzīt informācijas sistēmu un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju stratēģisko attīstību, kā arī vadīt Digitālās attīstības vadības komiteju, identificēt inovāciju iespējas un tās ieviest atbilstoši VID stratēģiskajiem virzieniem. Tāpat amatpersonai būs jāuzrauga finanšu vadības procesi, nekustamo īpašumu un tehniskās infrastruktūras pārvaldība un attīstība.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2024.gada 12.jūlijam.

VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe norāda, ka VID mērķis ir kļūt par vienu no efektīvākajām nodokļu un muitas administrācijām Eiropā un sniegt klientiem viņu interesēm un vajadzībām atbilstošākos un ērtākos pakalpojumus. Lai tas izdotos, VID ir vajadzīgi viedi, inovatīvi, uz mērķa sasniegšanu orientēti cilvēki. Tādēļ tiek rīkots atklāts atlases process.

Galvenās pretendentiem izvirzāmās prasības ir atbilstība likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" un Valsts civildienesta likuma prasībām, nevainojama reputācija un atbilstība likuma "Par valsts noslēpumu" noteiktajām prasībām, augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (maģistra grāds), vēlama informācijas tehnoloģijās vai inženierzinātnēs (komunikācijas tehnoloģiju) vai vadībā un administrēšanā vai finanšu vadībā vai sociālajās zinātnēs.

Pretendentam ir nepieciešama profesionālā pieredze vadošā amatā pēdējo 10 gadu laikā informācijas tehnoloģiju vadības jomā vai biznesa vadības vai finanšu vadības jomā, pieredze lielu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) projektu vadībā pēdējo piecu gadu laikā, kā arī pieredze lielas struktūrvienības vadīšanā un teicamas angļu valodas zināšanas.

Pretendentam nepieciešamas arī profesionālās zināšanas par IKT dzīves cikla organizēšanas un pārvaldības metodoloģijām, risinājumu arhitektūras principiem un elementiem, tostarp zināšanas par informācijas tehnoloģiju tehnisko resursu plānošanu, uzbūvi un ekspluatāciju, kā arī izpratne par finanšu vadības jautājumiem.

Tiks vērtēta arī prasme analizēt sarežģītu informāciju un spēja pārzināt dažādas darbības jomas. Tāpat svarīgas ir prasmes pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību, prasme skaidri un argumentēti paust viedokli, publiskās uzstāšanās un prezentācijas prasmes, labas komunikācijas un sadarbības prasmes. Tostarp tiks novērtēta pretendenta prasme vadīt komandu, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, orientācija uz attīstību un stratēģiskais redzējums.

Konkursa komisiju vada Šmite-Roķe, bet komisijas locekļi ir institūciju deleģētie pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts kancelejas, kā arī VID pārstāvji.

Konkurss notiks trijās kārtās.

Pirmajā atlases kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notiks pretendenta komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana, pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un pretendenta redzējuma par VID prioritātēm un attīstību atbilstoši VID stratēģiskajiem virzieniem, atspoguļojot priekšlikumus un konkrētus konstruktīvus risinājumus, novērtēšana, kā arī tiks novērtētas pretendentu profesionālās zināšanas atbilstoši amata prasībām. Trešajā kārtā notiks pretendentu vadības kompetenču novērtēšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmumu reģistrs norāda uz iespējām samazināt šķēršļus uzņēmējdarbībai (+VIDEO)

Ļoti retos gadījumos klienti izvēlas "cīnīties" tiesā par VID atzinuma pamatojumu.

Kriminālziņas Aizturētā VID amatpersona radiniekam izpaudusi informāciju par kādu uzņēmumu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde šonedēļ aizturēja dienesta amatpersonu saistībā ar radiniekam izpaustu informāciju par kādu uzņēmumu, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" skaidroja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.