• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa ievēlēta par Jaunās vienotības valdes priekšsēdētāju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 22:10, 14.06.2024


Par partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) valdes priekšsēdētāju ievēlēta premjerministre Evika Siliņa, šodien tika paziņots "Vienotības" domes un JV kopsēdē.


Foto: LETA

Siliņa šajā amatā nomainījusi ekspremjeru, Saeimas deputātu Krišjāni Kariņu (JV).

Kā aģentūru LETA informēja JV pārstāve Anna Ūdre, Siliņa uzsver, ka partiju apvienības panākumi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nozīmē arī lielu atbildību, un ka JV joprojām tikšot vērtēta kā galvenais Latvijas interešu pārstāvis Eiropā.

"Esam atbildīgi arī par darbu valdībā, un nākamā gada lielais izaicinājums būs pašvaldību vēlēšanas. Panākumu kaldināšanā ļoti liela nozīme būs partiju apvienībā ietilpstošajām reģionālajām partijām un to līderiem," norāda jaunievēlētā JV vadītāja.

Politiķe akcentē, ka JV nedrīkst gulēt uz lauriem, ka ir jānodrošina paaudžu maiņa. "Kopā mēs esam stabilizējošs un vienlaikus uz attīstību vērsts politiskais spēks, kas realizē saprātīgu, mūsu valsts un tautas vērtībās balstītu politiku," pauž Siliņa.

Premjerministre uzrunā partijas biedriem sacīja, ka ir svarīgi Latvijas cilvēki, un ka jāatceras, ka savu darbu darām, lai kalpotu mūsu cilvēkiem un lai spētu atbildēt iedzīvotājiem par viņus tieši skarošajiem jautājumiem -, vai būs nodrošināta izglītības pieejamība bērniem, vai būs pieejamas darba vietas, vai ugunsdzēsējiem būs iespējas atbraukt, kad vajadzīga palīdzība, un par citām lietām.

JV valdē strādās arī partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, "Vienotības" valdes loceklis, JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics un partijas "Kuldīgas novadam" pārstāve, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, aģentūru LETA informēja JV pārstāve Ūdre.

Tāpat valdē strādās partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Limanskis, partijas "Valmierai un Vidzemei" pārstāvis Jānis Skrastiņš un Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvis Kārlis Deikovskis.

Ceturtdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" Siliņa sacīja, ka JV "ir tāds mini Eiroparlaments", jo apvienība sastāv no "Vienotības" un vairākām reģionālajām partijām.

"Un parasti JV ir bijis premjers, un esmu deviņus mēnešus vadījusi valdību gana veiksmīgi," sacīja Siliņa.

Politiķe intervijā LTV atklāja, ka partijas biedri viņu vairākas reizes ir aicinājuši uzņemties atbildību vadīt JV.

EP vēlēšanās Latvijā JV plūca uzvaras laurus ar 25,07% vēlētāju atbalstu, liecina provizoriskie dati. Tas ļāva JV tikt pie diviem mandātiem EP.

Lai arī JV vēlēšanu sarakstā otrais numurs bija ekspremjeram, pašreizējam Saeimas deputātam un nu jau bijušajam JV valdes priekšsēdētājam Kariņam, viņš šajās vēlēšanās saņēma visvairāk svītrojumu - 33 907, tāpēc sarakstā "noslīdēja" uz 6.vietu. Vienlaikus gan teju tikpat daudz vēlētāju - 33 838 - pretī Kariņa vārdam bija ievilkuši plusu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Topošie arhitekti piedāvā Mangaļsalas attīstības projektus (+VIDEO)

Visi studentu izstrādātie produktu priekšlikumi tiek virzīti tālākai izvērtēšanai.

Sabiedrība Brīvdienās palaikam līs, vietām - stipri

Svētku brīvdienās laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, tādēļ debesis bieži būs apmākušās un ir gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar palēninātu satiksmi

Piektdienas pēcpusdienā autobraucējiem Pierīgā ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Diasporas bērniem palīdzēs atcerēties dzimto valodu (+VIDEO)

Kursos var iziet arī nepilsoņi, norāda Sabiedrības integrācijas fonds.

Lasiet arī

Sabiedrība Premjerei Lazdiņa ievēlēšana LOK prezidenta amatā bija pārsteigums

Raimonda Lazdiņa ievēlēšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatā Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) bijis pārsteigums.

Sabiedrība Siliņa: Valdība vērtēs nodokļu politikas pamatnostādnes

Rīga, 1.jūn., LETA. Nodokļu politikas pamatnostādnes valdība vērtēs kā kopumu, balstoties uz nodokļu grupas kopējo pārskatu, kas vēl nav sagatavots un nodots publiskajai apspriešanai, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Rinkēvičs: Krievijas vēlme mainīt robežas var kļūt par eskalējošu pasākumu VIDEO

Krievijas vēlme mainīt valsts jūras robežas ar Lietuvu un Somiju Baltijas jūrā var kļūt par eskalējošu pasākumu, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Sabiedrība Siliņa: Krievijas specdienesti dedzināšanas ziņu sūtījuši arī Latvijai

Krievijas specdienesti dedzināšanas ziņu sūtījuši arī Latvijai, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).