• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā nepareizi projektēts gājēju tiltiņš zem Akmens tilta

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:53, 12.06.2024


Ja Rīgas pašvaldībai radīsies zaudējumi Mūkusalas ielas promenādes pārbūves projektā, tā apsvērs iespēju vērsties pret vainīgajiem, šodien preses konferencē atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma piešķirt papildu 118 723 eiro Mūkusalas ielas promenādes pārbūvei, jo tika nepareizi projektēts gājēju tiltiņš zem Akmens tilta un tas bija jāpārprojektē.

Ķirsis skaidroja, ka papildus līdzekļi nepieciešami, lai veiktu ekspertīzi. Tie neesot tēriņi būvniecības sadaļā. Tiltiņš ticis pārprojektēts un ir vajadzīga atkārtota ekspertīze.

Ja pašvaldībai radīsies zaudējumi projektā, tad tikšot apsvērta iespēja vērsties pret projektētāju vai pret ekspertu, kas deva slēdzienu.

Ķirsis uzsvēra, ka pašvaldībai ir atbildība ne tikai kā pasūtītājam. Tai jāuzņemas atbildība arī par tirgus veidošanu un kārtību tajā. Pašvaldība savu audzinošo funkciju nedrīkstot pazaudēt.

Kā ziņots, projekta īstenošana notiek par kopējo summu līdz 30,5 miljoniem eiro, ieskaitot būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas.

Mūkusalas ielas krastmalas nostiprināšana un saistītās infrastruktūras būvniecība izmaksās 23 968 099 eiro, būvuzraudzība izmaksās 205 437 eiro, bet autoruzraudzība - 26 136 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Veicot Mūkusalas krasta promenādes pārbūvi, pašvaldības mērķis ir attīstīt Daugavas krastmalu kā iecienītu iedzīvotāju atpūtas vietu. Līdz 2025.gadam degradētā Mūkusalas ielas krastmala kļūs par vizuāli pievilcīgu, modernu un labiekārtotu promenādi, kurā būs patīkami un droši uzturēties gan rīdziniekiem, gan Rīgas viesiem.

Projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt Mūkusalas ielas krastmalu 2,3 km garumā un izbūvēt labiekārtotu promenādi. Būvdarbu laikā paredzēts nostiprināt Daugavas krastmalu, izbūvēt drošu gājēju un veloinfrastruktūru, tajā skaitā gājēju pārejas tiltu zem Akmens tilta, atjaunot inženierkomunikācijas, labiekārtot vidi, padarot vēl vienu pilsētas vietu par pievilcīgu un mūsdienīgu ārtelpu.

Mūkusalas krastmalas pārbūvi veic SIA "Tilts".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Ekonomika Latvijas Banka: būvniecības izaugsmes perspektīvas ir diezgan pozitīvas

Būvniecības nozares izaugsmes perspektīvas vidējā termiņā ir diezgan pozitīvas, teikts Latvijas Bankas publicētajā jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.

Ekonomika Latvijas būvnieki izstrādājuši bezatkritumu plānu (+VIDEO)

Nepieciešams noteikt garāku uzglabāšanas termiņu no būvgružiem iegūtām otrreizējām izejvielām.

Ekonomika EM: Latvijas būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas (+VIDEO)

Sektors ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā, pauž V.Valainis.