• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien Kraujas stacijā notiks katastrofu pārvarēšanas mācības (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 08:16, 11.06.2024


Scenārijs paredz, ka dzelzceļa cisterna nogāja no sliedēm, kā rezultātā tajā radās plaisas, pa kurām izplūst bīstamā viela.


Kraujas dzelzceļa stacija.

Š.g. 11.jūnijā plkst.11.00 VAS "Latvijas dzelzceļš" Kraujas dzelzceļa stacijas mācību poligonā, Naujenes pagastā rīkos civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas kompleksās mācības ar apdraudējuma imitāciju, iesaistot personālu, ugunsdzēsības un palīdzības vilcienus, kā arī citu tehniku un aprīkojumu.

Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtām bākugunīm, tādēļ apkārtnes iedzīvotāji ir aicināti nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja stacijas teritorijā notiekošās darbības būs neierastas.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas komplekso mācību mērķis ir pārbaudīt iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai, veicot dzelzceļa katastrofu seku likvidēšanas darbus, un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz publiskās dzelzceļa infrastruktūras, lai novērstu iespējamos draudus iedzīvotājiem, kā arī videi un īpašumiem.

Šo mācību scenārijs paredz, ka Daugavpils dzelzceļa stacijā (imitācija tiek veikta Kraujas dzelzceļa stacijas mācību poligonā) dzelzceļa cisterna nogāja no sliedēm, kā rezultātā tajā radās plaisas, pa kurām izplūst bīstamā viela. VAS "Latvijas dzelzceļš" darbinieki kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējiem glābējiem veiks imitētās noplūdes ierobežošanu un likvidēšanu, cisternas pacelšanu uz sliedēm, kā arī cilvēku evakuāciju no bīstamās zonas.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas kompleksajās mācībās piedalīsies VAS "Latvijas dzelzceļš", Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, SIA "LDZ CARGO", SIA "LDZ apsardze", Valsts vides dienesta, Zemessardzes 3. Latgales brigādes, kā arī Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības komisijas pārstāvji.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus neuztraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un glābēju darbs Kraujas dzelzceļa stacijas poligonā, un atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem mācību norises vietas apkārtnē!

Kraujas stacija atklāta kā pieturas punkts 1937. gadā pēc tuvumā esošā pieturas punkta Stropi slēgšanas. Padomju laikā Krauja kļuva par staciju. Līdz 2002. gadam šeit pieturēja maršruta Rīga—Daugavpils—Indra dīzeļvilcieni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Jelgavas novadā mācību laikā pa ceļiem pārvietosies militārais transports

No piektdienas, 25.augusta, līdz svētdienai, 27.augustam, Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas, Tīreļu bibliotēkas un Ziemassvētku kauju muzeja teritorijā notiks Zemessardzes mācības, ziņo Jelgavas novada pašvaldībā.

Sabiedrība Mācību dēļ var tikt bloķēta gājēju kustība Skolas un Elizabetes ielu posmos

Aizsardzības ministrijas rīkoto mācību dēļ ceturtdien uz neilgu laiku var tikt bloķēta gājēju kustība Skolas un Elizabetes ielu posmos ap Aizsardzības ministrijas ēku kompleksu.

Ekonomika Konferencē aktualizēs pieaugušo mācīšanās nozīmi

Lai ar praktiskiem, aizraujošiem cilvēkstāstiem iedvesmotu pieaugušos turpināt mācīties arī ārpus formālās izglītības sistēmas un veicinātu mācīšanās kultūru, 29.martā rīkos ilgtspējīgai izglītībai veltītu bezmaksas iedvesmas konferenci "Zinātgriba".

Sabiedrība Ķemeros notiks militārās mācības

Ķemeros notiks militārās mācības, uzzināja pašvaldībā.