• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs: Eiropas Parlamenta kurss paliks nemainīgs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:59, 11.06.2024


Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām tā kurss paliks nemainīgs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

Rinkēvičs norādīja, ka par spīti dažādiem dramatiskiem scenārijiem, vēlēšanu rezultāti liecina, ka EP kurss paliks nemainīgs.

Vienlaikus ir tēmas, piemēram, migrācija un zaļais kurss, par kurām viedokļi Eiropā ir visai atšķirīgs, teica prezidents.

"Ir cerīga zina, ka aizsardzības jautājumi, atbalsts Ukrainai tiks saglabāts," uzsvēra Rinkēvičs.

Runājot par to, ka valdība varētu lemt atkārtoti EP ievēlēto Valdi Dombrovski (JV) virzīt eirokomisāra amatam, Rinkēvičs sacīja, ka šāda rīcība ir loģiska un atbalstāma.

"Ir skaidri jāpasaka, kas ir kandidāts," teica Rinkēvičs. Vienlaikus viņš norādīja, ka šāds lēmums ir tikai sākums, jo tikai tad, kad tiks nominēts Eiropas Komisijas prezidents, tiek runāts par eirokomisāriem. "Katru komisāru ir jāapstiprina Eiropas komisijas prezidenta amata kandidātam," paskaidroja prezidents.

Kā ziņots, EP vēlēšanās Latvijā uzvarējusi "Jaunā vienotība" (JV), kura ietilpst visā Eiropā vēlēšanās uzvarējušās Eiropas Tautas partijas politiskajā grupā. Otrajā vietā vēlēšanās Latvijā palikusi Nacionālā apvienība (NA). Šie abi politiskie spēki pamatīgi atrāvušies no sekotājiem un katrs ieguvuši pa diviem deputātu mandātiem EP, bet pieci citi politiskie spēki tikuši katrs pie viena mandāta.

No JV Eiroparlamentā ievēlēts Dombrovskis un Sandra Kalniete, bet no NA - Roberts Zīle un Rihards Kols. "Latvijas attīstībai" Eiroparlamentā pārstāvēs Ivars Ijabs, "Apvienoto sarakstu" - Reinis Pozņaks, "Progresīvos" - Mārtiņš Staķis, "Saskaņu" - Nils Ušakovs, bet partiju "Latvija pirmajā vietā" - Vilis Krištopans.

Ja Dombrovskis kļūs par eirokomisāru un noliks EP deputāta mandātu, tad viņa vietā to saņems Inese Vaidere, kura vēlēšanu rezultātā JV sarakstā ierindojas trešajā vietā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Politoloģe: Rinkēvičam ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu būt starp retajiem šī amata pienākumu pildītājiem, kuram ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, aicināta komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Interesanti fakti Rinkēvičs iepazīstas ar žoga būvniecību uz robežas (+FOTO)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē - Grebņevas un Šķaunes robežapsardzības nodaļas.

Pasaule Rinkēvičs apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Sabiedrība Rinkēvičs: Mūsu uzdevums ir gādāt, lai brīvības zaudēšana paliek mūsu iztēlē

Mūsu visu uzdevums ir gādāt, lai brīvības zaudēšana paliek tikai mūsu iztēlē, tā šodien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī uzrunāja klātesošos fonda "Sibīrijas bērni" rīkotajā pasākumā "Pieminot 1941. un 1949.gada deportācijas".