• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Neoficiālā informācija: EP vēlēšanās Latvijā līderos JV un NA

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:22, 09.06.2024


Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā līderos ir partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.


Foto: LETA

Piemēram, Valmieras novadā, kur abas šīs partijas tradicionāli guvušas labus panākumus, pēc gandrīz puses balsu saskaitīšanas, JV bija saņēmusi ap 30% vēlētāju atbalstu, bet NA - ap 25%, kamēr tuvākajiem konkurentiem "Latvijas attīstībai" (LA) un "Apvienotajam sarakstam" (AS) bijis ap 10% vēlētāju atbalsta.

Tomēr ne visur Latvijā šo divu partiju pārsvars pār konkurentiem bijis tik ievērojams. Piemēram, Rīgas Zolitūdes un Pļavnieku iecirkņos jau tradicionāli uzvarējusi sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa". Galvaspilsētā salīdzinoši labāk veicies arī partijai "Progresīvie", bet arī JV un NA Rīgā veicies gana pārliecinoši, tostarp JV uzvarējusi vairākos apmeklētākajos iecirkņos.

Pietiekoši daudz balsu, lai iegūtu EP mandātu, saņēmusi arī partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV), bet pagaidām nav skaidrs, vai partijai "Stabilitātei" būs izdevies gūt pietiekamu vēlētāju atbalstu, lai tās pārstāvis varētu strādāt EP. Ja tas nebūs izdevies, pa diviem mandātiem iegūtu JV un NA, bet vēl katra pa vienam deputāta mandātam saņemtu piecas partijas - LA, AS, LPV, "Saskaņa" un "Progresīvie".

Sociālajos tīklos noslēpumaini EP vēlēšanu iespējamos rezultātus Latvijā izklāstījis LA eiroparlamentārieša Ivara Ijaba palīgs Pēteris Viņķelis: "Kopā deviņi kustoņi: 22 āboli, 17 prievītes, 12 doktori, pa seši sarkanie, buldozeri, konvoji un kepkas." Šāds vēlēšanu iznākums procentos nozīmētu, ka divas līderpartijas iegūtu pa diviem mandātiem, bet piecas sekotājas - pa vienam.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās kopumā Latvijā kandidēja 16 saraksti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sarkandaugavā par 2 miljoniem eiro atjaunots Dauderu parks (+VIDEO)

Vērienīgākais un tehniski sarežģītākais darbs bija vēsturiskā torņa un mākslīgo pilsdrupu atjaunošana.

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Sabiedrība Smiltēns: Valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila

Esošā valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" secinājis "Apvienotā saraksta" (AS) līderis Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas centrā balsošanā izmantotas desmit neapzīmogotas aploksnes

Eiropas Parlamenta (EP)vēlēšanās Rīgā, 81.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, balsošanā izmantotas desmit neapzīmogotas aploksnes.

Pasaule Šodien Eiropā noslēdzas EP vēlēšanas

Šodien, pie balsošanas urnām dodoties Austrijas, Beļģijas, Bulgārijas, Francijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Kipras, Lietuvas, Luksemburgas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Vācijas un Zviedrijas pilsoņiem, noslēdzas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, kas sākās ceturtdien.

Sabiedrība Eiropas Parlamenta vēlēšanās nobalsojuši vismaz 33,77% vēlētāju

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nobalsojuši vismaz 520 465 vēlētāji jeb 33,77% no kopējā balsstiesīgo iedzīvotāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Kriminālziņas VDD: Eiropas Parlamenta vēlēšanas noritējušas mierīgi

Noslēdzoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, Valsts drošības dienests (VDD) nav konstatējis mēģinājumus prettiesiski ietekmēt vēlēšanu rezultātus Latvijā, un dienesta vērtējumā vēlēšanas aizvadītas mierīgi, informēja VDD.