• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalsta VARAM nosaukuma maiņu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:40, 05.06.2024


Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) no 1.jūlija pārdēvēt par Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju.


Foto: LETA

Ministrijas nosaukums tiks mainīts, ņemot vērā VARAM un Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) gaidāmo reorganizāciju.

Līdz šī gada 30.jūnijam jāveic vides aizsardzības politikas jomas, izņemot dabas aizsardzības, un ar to saistīto funkciju un attiecīgā personāla, tiesību, saistību, mantas un budžeta programmu pārcelšanu no VARAM uz KEM.

Kā norāda ministrijā, jaunais nosaukums - Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija atspoguļojot iestādes digitālās transformācijas jomas kompetenci.

Ministrijas nosaukums esot svarīgs elements, kas atspoguļojot valsts vai valdības prioritātes un virzienus.

Pēc VARAM un KEM reorganizācijas, VARAM būs vadošā valsts pārvaldes iestāde tādās jomās kā dabas aizsardzība, reģionālā attīstība, pašvaldību attīstība un pārraudzība, teritorijas attīstības plānošana un zemes pārvaldība, valsts pārvaldes pakalpojumu pārvaldība, informācijas sabiedrības un digitālās transformācijas attīstības plānošana, koordinācija un pārvaldība, kā arī valsts pārvaldes digitālo tehnoloģiju pārvaldība.

Iepriekš izskanēja iecere pārdēvēt VARAM par Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju jeb DARAM.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno mazināt reģionālās atšķirības Latvijā

Izmantojot teritoriālo pieeju attīstības veicināšanai, plānots mazināt reģionālās atšķirības Latvijā, teikts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ziņojumā, kuru šodien zināšanai pieņēma valdība.

Sabiedrība Publiskai apspriešanai nodots Ainavu politikas ieviešanas plāns

Publiskai apspriešanai nodots Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadībā izstrādātais Ainavu politikas ieviešanas plāns 2024.-2027.gadam, liecina publikācija Ministru kabineta interneta portālā.

Sabiedrība Sprindžuks: Dažreiz smejos, ka VARAM ir kā «patiesības ministrija»

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) jāmaina ministrijas darbs pašvaldību uzraudzības jomā no kontrolētāja par padomdevēju, intervijā aģentūrai LETA teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).

Sabiedrība Valdība aicinās Saeimas komisiju papildināt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu vērsties pie Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas ar aicinājumu papildināt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu.