• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


PVD no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:22, 04.06.2024


Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes neatbilstoša marķējuma dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.


Foto: LETA

Veicot laboratorisko kontroli, konstatēts, ka konservēto skābeņu 470 gramu iepakojumā produkta masas daļas attiecības ir skābenes 60,1% un šķidrums 39,9%, savukārt marķējumā norādīts, ka produktam jāsatur skābenes 84% apmērā un ūdeni 16% apmērā.

Tādējādi izplatīšana apturēta un no tirdzniecības atsauktas Polijas izcelsmes konservētas un grieztas skābenes 470 gramu iepakojumā ar partijas numuru "15.03.2026/A", kuru ieteicamais izlietošanas termiņš ir 2026.gada 15.marts. Kopumā atsaukti 2880 produkti.

Par konstatēto PVD ievietojis paziņojumu Eiropas komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā un informējis Polijas kompetento iestādi.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD atsauc no tirdzniecības Polijā ražoto dārzeņu salātu partiju

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis no tirdzniecības atsaukt Polijā ražoto dārzeņu salātu "Frutico" partiju, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Pasaule PVD no tirdzniecības atsaucis želejas konfektes «Varavīksnes zīmuļi». Kāpēc?

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības ir atsaucis Spānijā ražotā zīmola "Vidal" želejas konfektes "Varavīksnes zīmuļi" neatļautas pārtikas piedevas dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Ekonomika Daugavpilī konstatēti pārtikas produkti ar viltotiem derīguma termiņiem

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā, konstatējis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti, informē PVD pārstāvji.