• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknē plāno izbūvēt jaunus sociālos dzīvokļus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:40, 03.06.2024


Pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" plāno startēt konkursā par jaunus sociālo dzīvokļu izbūvi pilsētā.


Foto: LETA

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu konkursu pasākumā "Sociālo mājokļu atjaunošana vai jaunu sociālo mājokļu būvniecība". Šis pasākums ir Eiropas Savienības (ES) kohēzijas politikas programmas 2021.-2027.gadam sastāvdaļa, kuras mērķis ir veicināt mājsaimniecību ar zemiem ienākumiem vai nelabvēlīgā situācijā esošo grupu, tostarp cilvēku ar īpašām vajadzībām sociāli ekonomisko integrāciju.

"Rēzeknes namsaimnieks" startēja projektu konkursā ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Rūpnīcas ielā 6 pārbūves ideju.

"Tehniskais projekts mājas Rūpnīcas ielā 6 pilnīgai pārbūvei bija sagatavots jau sen. Toreiz sākotnējā iecere bija izveidot jaunus īres dzīvokļus, uz kuriem varētu pretendēt jebkurš interesents. Tomēr tehniskās dokumentācijas sagatavošanas laikā projekta īstenošanas nosacījumi nebija tie labvēlīgākie, tāpēc turpinājām sekot līdzi situācijai un gaidīt labvēlīgākus apstākļus," komentē "Rēzeknes namsaimnieka" vadītāja Juna Kjakšta.

Kad radās iespēja saņemt 85% Eiropas fonda līdzfinansējumu mājas Rūpnīcas ielā 6 pārbūvei un jauno sociālo dzīvokļu izveidei, uzņēmums aktualizēja tehnisko dokumentāciju un iesniedza pieteikumu projektu konkursā.

"CFLA apstiprināja projekta ideju ar nosacījumiem, kuri jāizpilda līdz 20.jūnijam. Es neredzu šķēršļus to izpildei, tāpēc ir izredzes saņemt pozitīvu galīgo atzinumu un varēsim sākt būvniecības darbus," apgalvo uzņēmuma vadītāja.

SIA "Admira" izstrādātais tehniskais projekts paredz nosiltināt ēkas fasādi, nomainīt visus logus, durvis un jumta segumu. Tiks atjaunota elektroapgāde, katrā dzīvoklī būs ierīkota ūdensapgāde, kanalizācija un apkures sistēma ar individuālo siltumenerģijas uzskaiti.

Plānots izbūvēt 20 jaunus studijas tipa dzīvokļus, pa desmit katrā stāvā. Mazākā dzīvokļa platība būs 19,6 kvadrātmetri, bet lielākā - 43,1 kvadrātmetrs. Visos dzīvokļos dzīvojamā telpa būs apvienota ar pilnībā aprīkotu virtuvi, būs ierīkots atsevišķs sanitārais mezgls ar duškabīni un izlietni.

Pirmajā stāvā divi dzīvokļi būs piemēroti personām ar kustību traucējumiem, otrajā stāvā divos dzīvokļos paredzēts plašs balkons, bet vēl vienam - franču balkons.

Saskaņā ar ES līdzfinansējuma programmas vispārējo koncepciju un pamatojoties uz Rēzeknes domes lēmumu, uz jauniem sociālajiem dzīvokļiem varēs pretendēt maznodrošinātas vai trūcīgas personas, ar kurām kopā dzīvo vai apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns, aizgādnībā esoša persona, maznodrošināta pensijas vecumu sasniegusi persona vai arī maznodrošināta persona ar invaliditāti.

"Ja projekta pieteikums tiks apstiprināts, mums parādīsies iespēja palīdzēt sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām atrisināt mājokļa jautājumu un tādējādi samazināt rindu uz pašvaldības dzīvokļiem," pārliecināta Kjakšta.

Viņa uzsver, ka viens no līdzfinansējuma programmas uzdevumiem ir ne tikai izveidot sociālos mājokļus, bet arī garantēt, ka projekta rezultātā paveiktais darbosies un reāli kalpos izvirzītajiem mērķiem. Tāpēc pēc projekta realizācijas "Rēzeknes namsaimnieks" plāno ieviest izīrējamai platībai gan apsaimniekošanas maksu, gan īres maksu. Visticamāk, īres maksa būs lielāka par 0,14 eiro par kvadrātmetru, kas ir pašlaik pašvaldības dzīvokļiem noteiktā īres maksa.

Projekta paredzamās kopējās izmaksas ir 906 500 eiro, no kuriem 770 500 ir plānotais līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, 136 000 eiro - "Rēzeknes namsaimnieka" attiecināmās izmaksas.

Ja projekta pieteikums tiks apstiprināts, būvdarbus varēs sākt 2024.gada pēdējā ceturksnī un noslēgt 2026.gada beigās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Rēzeknes sociālais dienests: «Objektīvā situācija liek pieņemt skarbus lēmumus»

Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu cenas tika paaugstinātas uz 805,90 eiro.

Sabiedrība Par Rēzeknes mēru ievēlēts Aleksejs Stecs

Par Rēzeknes mēru ievēlēts Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai"), amatā nomainot partijas biedru Aleksandru Bartaševiču.

Sabiedrība Rēzeknes pilsētas dome beidzot apņemas sabalansēt budžeta izdevumus

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē ceturtdien pieņemts lēmums samazināt budžeta izdevumus, lai stabilizētu pilsētas finanšu situāciju.