• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTV: Daugavpils pilsētas svētkos uzdarbojušies okupācijas slavinātāji

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 22:41, 03.06.2024


Daugavpils pilsētas svētku laikā ar video starpniecību uzstājies arī krievu komiķis Denis Dorohovs, kurš iepriekš paudis atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).


Foto: vs.lv

Nedēļas nogalē tika aizvadīti Daugavpils pilsētas svētki "Mana pils - Daugavpils!". To laikā uz Daugavpils teātra skatuves ar video starpniecību uzstājās arī Dorohovs, kurš 2023.gada nogalē piedalījās arī koncertā Krievijas okupētajā Donbasā, paužot atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā.

Pasākumu rīkoja biedrība "Joku līga". Tās pārstāvis Aleksandrs Komarovs LTV apgalvoja, ka nav zinājis, vai uzaicinātais mākslinieks atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā. "Es nekur neredzēju tādus materiālus, nevienu reizi nedzirdēju no viņa tādu informāciju," sacīja Komarovs, piebilstot, ka "ļoti sen" neskatoties televīziju. Ja apstiprināsies informācija, ka krievu komiķis atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā, biedrība solot atvainoties.

Ārlietu ministrijā (ĀM) atgādināja, ka pasākuma rīkotājiem jāpārliecinās, vai uzaicinātie mākslinieki nerada reputācijas vai sankciju riskus.

Komorovs ikdienā ir arī aktieris Daugavpils teātrī, kā arī strādā ar jauniešiem pašvaldības iestādē. Ņemot vērā negatīvo rezonansi, Daugavpils teātris, visticamāk, šai biedrībai vairs telpas neizīrēs, norādīja Daugavpils Jaunatnes lietu un sporta pārvaldes vadītāja Valērija Linkeviča.

Savukārt pašvaldība ar biedrību sadarbojusies tikai viena pasākuma laikā. Par iespējām sadarboties nākotnē pašvaldība vērtēs, ja biedrība izrādīs vēlmi rīkot citus pasākumus.

Tikmēr Daugavpils pašvaldības domes deputāts Mihails Lavrenovs (S) kādā no saviem ierakstiem sociālajos tīklos rakstīja "[Svētku laikā] ļaužu uz Rīgas ielas kā padomju laikos". Klāt šim tekstam bija redzams arī simbols sirpis ar āmuru. Deputāts gan noliedza, ka būtu šāda ieraksta autors, un vēlāk izdzēsa simbolu.

Deputāts dalījās arī ar video, kurā autobusa pasažieri dzied karu slavinošu dziesmu. Valsts policijā (VP) apliecināja, ka viņu rīcībā ir video, kas uzņemts pēc svētku salūta. Skaidrojot apstākļus, uzsākts administratīvais process.

Turpretim kriminālprocess uzsākts par konstatētiem vairākiem militāro agresiju slavinošiem zīmoliem, kas uzzīmēti vienā no pilsētas parkiem.

Tikmēr Valsts drošības dienestā (VDD) norādīja, ka VP būtu jāvērtē arī deputāta Lavrenova aktivitātes. VDD vērtējumā, Lavrenovam vajadzētu rūpīgāk pārdomāt savas publiskās izpausmes. Deputāts jau iepriekš nonācis dienesta redzeslokā, ziņoja LTV.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Sabiedrība Dānijas brigāde piedalīsies NATO «Ziemeļu» divīzijā Ādažos (+VIDEO)

Skandināvijas valsts uzsvēra savu lomu Latvijas aizsardzībā.

Sabiedrība Varakļānu novads pievienots Madonas novadam

Stājas spēkā likums par Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam.

Sabiedrība Valodas eksperti Vidzemes ziemeļaustrumu daļu piekrīt dēvēt par Malēniju

Valodas eksperti Vidzemes ziemeļaustrumu daļu piekrīt dēvēt par Malēniju.

Lasiet arī

Kriminālziņas Sadurta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja

Pagājušās nedēļas izskaņā uzbrukumā sadurta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Latvijas Televīzija.

Kultūra Valstspilsēta Daugavpils veicina slāvu kultūras attīstību (+VIDEO)

Vietējās varas iestādes iesaista sabiedriskās organizācijas.

Sabiedrība Daugavpils lūdz neaizliegt preču iegādi no Krievijas

Daugavpils dome aizliegumā iepirkt Baltkrievijas un Krievijas preces, ko pašlaik skata parlamentārieši, aicina neiekļaut sabiedriskā transporta rezerves daļas, informēja pašvaldībā.

Sabiedrība Daugavpilī tiks atjaunota Svētā Pētera katoļu baznīca (+VIDEO)

Apbūves komplekss ir unikāls objekts pilsētas vēsturiskajā daļā.