• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavā atklāta jaunā dzimtsarakstu nodaļas ēka

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:08, 03.06.2024


Gandrīz 2 miljonu eiro lielajam projektam vajadzētu palīdzēt pilsētas un novada demogrāfijai.


Lai sniegtu iespēju dzimtsarakstu nodaļas telpas apskatīt jebkuram interesantam, 19. jūnijā no pulksten 13 līdz 16 tur notiks Atvērto durvju diena.

Jau otro nedēļu Jelgavas valstspilsētas un novada Dzimtsarakstu nodaļa apmeklētājus pieņem jaunajā ēkā Pasta ielā 32. Šodien pie ēkas svinīgi pacelti karogi, bet pirmās laulības tur tiks reģistrētas šajā nedēļas nogalē. Savukārt 19. jūnijā nodaļā notiks Atvērto durvju diena, kad no pulksten 13 līdz 16 jebkurš interesents var apskatīt jaunās telpas. Jo īpaši gaidīti pāri, kuri plāno laulības.

Dzimtsarakstu nodaļas jaunajā ēkā pārbūvētas telpas, nomainīts jumta segums, logi un durvis, ēka nosiltināta, nostiprinātas konstrukcijas, izbūvēta ventilācijas sistēma, renovēta apkures sistēma, pārbūvētas iekšējās un ārējās inženierkomunikācijas, kā arī iebūvēts pacēlājs. Ēkai uzcelta piebūve 120 kvadrātmetru platībā, kurā atrodas telpa jaunlaulātajiem un atsevišķa svinību zāle.

Kopējā jaunās dzimtsarakstu nodaļas ēkas platība ir gandrīz 600 kvadrātmetru. Līdztekus minētajām telpām ēkā ir arī lielā ceremoniju zāle, kurā notiks laulību reģistrācija, administratīvās telpas, bet ēkas 2. stāvā izvietots plašs Jelgavas valstspilsētas un Jelgavas novada dzimtsarakstu arhīvs par reģistrētajiem dzimšanas, miršanas un laulību faktiem pēdējo 100 gadu laikā, ziņoja vietne jelgava.lv.

Kopējās projekta būvdarbu izmaksas ir 1 973 859,02 eiro ar PVN – valsts budžeta dotācija ir 1 119 652,04 eiro, bet Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 854 206,98 eiro. Ēkas aprīkojums izmaksāja 113 939,23 eiro, tostarp 93 500 eiro valsts budžeta dotācija un 20 423,23 eiro Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaits četros mēnešos sarucis par 10,6%

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos reģistrēti 4215 jaundzimušie, kas ir par 10,6% jeb 502 jaundzimušajiem mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.

Sabiedrība Pirmoreiz kopš 1990.gada atbraucēju Latvijā bija vairāk nekā aizbraucēju

Latvijā šā gada sākumā dzīvoja 1,872 miljoni iedzīvotāju, kas ir par 0,6% jeb 11 100 mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Interesanti fakti Dzimstība Latvijā joprojām ir vairāk nekā uz pusi zemāka par mirstību

Šī gada pirmajos trīs mēnešos dzimstības lejupslīde turpinās, un reģistrēti 3154 jaundzimušie - par 267 jeb 7,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, kad piedzima 3421 bērns, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Sabiedrība Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaits divos mēnešos sarucis par 3,8%

Latvijā šogad pirmajos divos mēnešos reģistrēti 2079 jaundzimušie, kas ir par 3,8% jeb 82 jaundzimušajiem mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.