• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vai Latvija ir gatava aizstāvēt savu zemi: eksperti lems jūnijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:23, 31.05.2024


"Ģimenes vēlas zināt, kā rīkoties, ja pienāk "X" stunda".


Civiliedzīvotāji iepazīstas ar NATO sabiedroto ekipējumu.

Krievijas iebrukumam Ukrainā turpinoties jau trešo gadu, arvien aktuālāki kaimiņvalstīm un visai Eiropai kļūst dažādi drošības un aizsardzības aspekti, tostarp civilā aizsardzība un gatavība īstenot rīcības plānus kritiskās situācijās. Politiķi, uzņēmēji un tehnoloģiju eksperti tos apspriedīs konferencē "Trešais kara gads. Latvijas drošība", kas norisināsies 5.jūnijā Rīgā.

Kā atzīst konferences rīkotāji, vairāku Eiropas valstu tirdzniecības kameru pārstāvji Latvijā, drošības jēdziens ieguvis daudz nopietnāku skanējumu nekā jebkad agrāk: "Šis vārds ir klātesošs katrā mūsu dzīves dienā. Ģimenes vēlas zināt, kā rīkoties, ja pienāk "X" stunda, tāpat arī uzņēmējiem ir svarīgi saprast rīcības plānu kritiskās situācijās. Šajā konferencē vēlamies uzzināt vairāk par mūsu drošību, iepazīties ar citu pieredzi un saprast iespējas. Drošības un aizsardzības jautājumi attiecas uz katru bez izņēmuma - uzņēmēju, vadītāju vai darbinieku!"

Konferencē par dažādiem civilās aizsardzības aspektiem runās Aizsardzības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas pārstāvji, Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, Rīgas Domes civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs un Lielo pilsētu asociācijas valdes loceklis Jānis Baiks. Dalībnieki tāpat iepazīsies ar Ļvivas pieredzi "X" stundā, uzstājoties Ļvivas dzelzceļa stacijas vadītājam Romānam Senišinam, kā arī būs iespēja gūt ieskatu Helsinku pilsētas civilās aizsardzības plānā, par kuru stāstīs Tomi Rask Helsinku pilsētas glābšanas dienesta civilās aizsardzības instruktors.

"Jau gadu Valmierā darbojas Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas pārstāvniecība Latvijā, lai mūsu sniegtā palīdzība, pieredze un zināšanas būtu mērķtiecīgi virzītas un sniegtu palīdzību Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā. Tai pat laikā arī mums pašiem jādomā, kā sevi stiprināt šajos ģeopolitiskās spriedzes apstākļos. Kopš 24.maija Valmierā darbu uzsākusi bruņutransportieru ražotne, kas ir stratēģisks un praktisks solis militārās industrijas ražošanas attīstībā Latvijā," jaunumos dalās J. Baiks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Sabiedrība «Rīgas satiksme» pirks vēl 17 elektroautobusus

Ar vienu uzlādi autobusi var nobraukt vairāk nekā 200 kilometrus. Savukārt, veicot starpuzlādi, tie var nobraukt līdz pat 250 kilometriem.

Lasiet arī