• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jūrmalā līdz 1000 eiro palielina bērna piedzimšanas pabalstu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:17, 30.05.2024


Jūrmalas pašvaldība palielinās bērna piedzimšanas pabalstu līdz 1000 eiro un pabalstu senioriem veselības aprūpei līdz 200 eiro, ceturtdien nolēmusi pilsētas dome.


Foto: LETA

Bērna piedzimšanas pabalsts jūrmalniekiem tiks palielināts līdz 1000 eiro par katru bērnu. Domē norāda, ka pašvaldības pabalsts 1000 eiro jaundzimušā aprūpei pašlaik ir lielākais Latvijā.

Pašlaik bērna piedzimšanas pabalsts ir 500 eiro. Pērn šis pabalsts piešķirts vairāk nekā 500 jūrmalniekiem.

Pabalstu 1000 eiro apmērā varēs saņemt katra jaundzimušā bērna, kas dzimis, sākot no 2025.gada 1.janvāra, vecāks, aizbildnis vai adoptētājs, kuram pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas.

Pabalsts jaundzimušo aprūpei ir viens no pabalstu veidiem, ko Jūrmalas pašvaldība nodrošina ģimenēm ar bērniem. Jūrmalniekiem tiek nodrošināts arī ikgadējs 100 eiro pabalsts mācību procesa atbalstam bērniem no pusotra gada vecuma, skolēniem, kā arī studentiem vecumā līdz 24 gadiem, kuri mācās pilna laika programmā.

Tāpat pašvaldība nodrošina bezmaksas pilsētas un skolēnu autobusus un bezmaksas braucienus vilcienā, brīvpusdienas visiem Jūrmalas pašvaldības bērnudārzu un skolu audzēkņiem līdz 12.klasei. Daudzbērnu ģimenēm ir pieejams pabalsts kultūras, sporta un izzinošu pasākumu apmeklēšanai un citi atbalsta veidi.

Tāpat no nākamā gada 1.janvāra pabalsts veselības aprūpes pieejamības palielināšanai Jūrmalā deklarētajiem senioriem būs 200 eiro kalendārajā gadā. Pašlaik pabalsts ir 150 eiro. Domē apgalvo, ka Jūrmala ir vienīgā pašvaldība, kas piešķir šādu veselības aprūpes pabalstu senioriem.

Pabalsts paredzēts, lai senioriem palīdzētu segt ārstniecības izdevumus - par pacienta iemaksām un līdzmaksājumiem, veselības aprūpes, arī zobārstniecības pakalpojumiem, medikamentiem un medicīnas precēm, tostarp optiku, arī vitamīniem, un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai.

Pabalstu veselības aprūpes pieejamības palielināšanai visiem Jūrmalā deklarētajiem valsts vecuma pensijas vai izdienas pensijas saņēmējiem pašvaldība piešķir kopš 2017.gada. Sākotnēji tas bija 50 eiro, no 2020.gada - 100 eiro. No 2022.gada Jūrmalā deklarētie seniori saņem veselības aprūpes pabalstu 150 eiro apmērā. 2023.gadā pabalsts piešķirts 9731 senioram.

Pabalstu piešķiršanas kārtība noteikta Jūrmalas domes saistošajos noteikumos "Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā". Noteikumi būs spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pozitīva atzinuma saņemšanas un publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas austrumos pārspēts 1.jūlija karstuma rekords

Pirmdien līdz plkst.14 piecās novērojumu stacijās valsts austrumu daļā labots jūlija pirmās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Aicina apgūt rezervistu militāro apmācību

Rezervistu militārās pamatapmācības kurss dod iespēju rezervistam - Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, bez militārās sagatavotības, brīvprātīgi apgūt dienestam rezervē noteikto militāro pamatapmācību.

Sabiedrība Pirmdien Rīgā nokrišņu daudzums sasniedzis trešdaļu no mēneša normas

1.jūlija dienas vidū galvaspilsētas centrā nokrišņu daudzums īsā laikā sasniedza nepilnu trešdaļu no jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Lasiet arī

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Interesanti fakti Jūrmalas kūrorta oficiālais statuss pagarināts vēl uz diviem gadiem

Kūrorta statuss Jūrmalas pilsētas administratīvajai teritorijai, izņemot Vārnukrogu, Priedaini un Bražciemu, sākotnēji tika piešķirts 2013.gadā.

Sabiedrība Jūrmalā tiek pārdota vēsturiskā Majoru muiža (+VIDEO)

Šeit atradās Baltijas baronu vasaras rezidence.

Sabiedrība Jūrmalā sāk Dzintaru dzelzceļa pārvada pārbūvi

Šodien Jūrmalā sāks Dzintaru dzelzceļa pārvada pārbūvi, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Zane Leite.