• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Logina: Jautājumus par aģitāciju nevajadzētu risināt priekšvēlēšanu gaisotnē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:08, 28.05.2024


Jautājumus par priekšvēlēšanu aģitācijas un debašu normatīvo regulējumu nevajadzētu risināt uzkarsētā priekšvēlēšanu gaisotnē, kā tas patlaban tiek darīts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda kultūras ministre Agnese Logina (P).


Foto: LETA

Viņa skaidroja, ka šādā gadījumā virsroku ņem populisms un tiek attīstītas idejas, kas pēc būtības ir bīstamas Latvijas demokrātijai. Savukārt partijas vienlaicīgi cenšas iegūt sev "pēdējos punktus pirms vēlēšanām".

Kultūras ministrija uzskata, ka mediju nozarei ir jākļūst arvien stiprākai pašregulācijā, ir jāattīsta mediju pašregulācijas instrumenti, lai nodrošinātu to, ka pieņemtie lēmumi ir kvalitatīvi, pārdomāti un vienoti. Šie principi ir uzsvērti arī mediju politikas pamatnostādnēs, klāstīja Logina.

Viņa apņēmusies darīt visu, lai nepieļautu, ka priekšvēlēšanu debates plašsaziņas līdzekļos tiktu pielīdzinātas aģitācijai.

"Šis tiešām ir absurdi, un tas ir reāls apdraudējums Latvijas demokrātijai," rezumēja ministre.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā nodeva izskatīšanai komisijās žurnālistu kritizētos grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas priekšvēlēšanu debates noteiktu par priekšvēlēšanu aģitāciju.

Nacionālās apvienības (NA) un dažu "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas deputātu rosinātie grozījumi paredz priekšvēlēšanu aģitācijas definīcijā ietvert arī priekšvēlēšanu debates.

Par grozījumu nodošanu komisijām balsoja 46 deputāti no NA, AS un "Jaunās vienotības" (JV), savukārt "pret" balsoja 25 parlamentārieši no "Progresīvajiem", "Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei". Balsojumā atturējās desmit Zaļo un zemnieku savienības deputāti.

Latvijas Žurnālistu asociācija iebilst pret minētajiem grozījumiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, norādot, ka tie nesasniegs plānoto mērķi un nepamatoti iejauksies mediju redakcionālajā neatkarībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Sabiedrība Smiltēns: Valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila

Esošā valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" secinājis "Apvienotā saraksta" (AS) līderis Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Kultūras ministre Logina iztur opozīcijas demisijas pieprasījumu

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) demisijas pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P).

Sabiedrība Nacionālā apvienība prasīs kultūras ministres demisiju

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) prasīs kultūras ministres Agneses Loginas (P) demisiju.

Sabiedrība Logina: Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide

Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs, kuras tiks nodotas sabiedriskajai apspriešanai, ir latviskāka mediju vide, intervijā Latvijas Radio teica kultūras ministre Agnese Logina (P).

Sabiedrība Logina:Katrā skolā jāizveido skaidra sistēma drošas studiju vides nodrošināšanai

Katrā skolā jāizveido skaidru sistēmu, kurā vērsties, piemēram, seksuālas uzmākšanās gadījumos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica kultūras ministre Agnese Logina (P), runājot par drošas studiju vides nodrošināšanu.