• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Puse mūsu autovadītāju neizprot sabiedriskā transporta joslu nozīmi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:46, 24.05.2024


Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka pārkārtoties drīkst īsi pirms manevra veikšanas, šķērsojot pārtraukto līniju.


Steidzīgākie autovadītāji mēdz pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus.

Vairāk nekā puse jeb 54% autovadītāju apliecina, ka ikdienā, pārvietojoties ar automašīnu, viņu maršrutā ir sabiedriskā transporta joslas. Tomēr, neraugoties uz sabiedrisko joslu neizbēgamību ceļu satiksmē un ikdienas maršrutā, teju katrs otrais (44%) autovadītājs atzīst, ka attiecībā uz to lietošanu ir saskāries ar neskaidrībām. Piemēram, kad un kā pareizi pārkārtoties uz sabiedriskā transporta joslu, ja nepieciešams veikt manevru pa labi, un kuri ceļu satiksmes dalībnieki drīkst pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslu.

Aptaujas laikā noskaidrots, ka 7% autovadītāju ar šādām neskaidrībām saskaras regulāri, savukārt 44% ir pilnībā pārliecināti par savām ceļu satiksmes noteikumu zināšanām attiecībā uz sabiedriskā transporta joslu.

Lai gan lielākā daļa autovadītāju respektē sabiedriskā transporta joslas, tiek novērots, ka pa sabiedriskā transporta joslām tomēr regulāri pārvietojas ceļu satiksmes dalībnieki, kuriem tur nevajadzētu atrasties. Steidzīgākie autovadītāji mēdz pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un tomēr braukt pa sabiedriskā transporta joslu, lai apsteigtu citus ceļus satiksmes dalībniekus. Vēlāk šie autovadītāji cenšas nokļūt atpakaļ savā joslā, radot sastrēgumus un avārijas situācijas, un, kavējot sabiedriskā transporta kustību. "Sabiedriskajā transportā ik dienu pārvietojas vairāki simti tūkstoši pasažieru un ir ļoti svarīgi, lai transports būtu prognozējams un pēc iespējas mazāk tiktu pakļauts sastrēgumiem. Sabiedriskā transporta joslas ļauj autobusiem un trolejbusiem galapunktā nokļūt ātrāk, tāpēc aicinām ikvienu autovadītāju neizmantot sabiedriskā transporta joslas," skaidro "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka pārkārtoties uz sabiedriskā transporta joslu, ja nepieciešams veikt manevru pa labi, drīkst īsi pirms manevra veikšanas, šķērsojot pārtraukto līniju. Pa joslu, kas paredzēta sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, drīkst pārvietoties arī taksometri ar dzelteno numura zīmi, elektroautomobiļi, divriteņu mopēdi un motocikli, kā arī visi operatīvie transportlīdzekļi. Savukārt ar velosipēdu un elektroskrejriteni pa sabiedriskā joslu drīkst braukt tikai gadījumos, kad ir uzstādīta papildzīme, kas to atļauj.

Lai veicinātu autovadītāju izpratni par sabiedriskā transporta joslu nozīmi galvaspilsētas satiksmē un sekmētu autovadītāju un sabiedriskā transporta vadītāju savstarpējo cieņu, maijā norisinās informatīvā kampaņa "Cieni sabiedrisko!". Tās mērķis ir skaidrot un atgādināt autovadītājiem, kāpēc Rīgā ir ierīkotas atsevišķas braukšanas joslas sabiedriskā transporta satiksmei, un kāds ir šo joslu mērķis, kā arī izglītot autovadītājus, atgādinot ceļu satiksmes noteikumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī