• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vismaz 150 kandidāti vēlas kļūt par KNAB slepenajiem darbiniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:01, 22.05.2024


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) novēro augstu atsaucību uz KNAB pirmoreiz izsludināto publisko aicinājumu pievienoties komandai operatīvos darbiniekus, aģentūra LETA uzzināja KNAB.


Foto: LETA

Līdz šim KNAB uz izsludinātajiem vakantajiem amatiem kopumā saņēmis vairāk nekā 150 pieteikumus.

Pieteikumi saņemti no personām ar dažādu līdzšinējo darba pieredzi, tostarp tiesībaizsardzības un citās valsts iestādēs.

Interesenti vakantajām amata vietām vēl var pieteikties līdz 31.maijam.

Pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarinājums nav paredzēts. Pēc pieteikšanās termiņa noslēgšanās KNAB izvērtēs pretendentu atbilstību potenciāli ieņemamajiem amatiem un dienestam.

Jau ziņots, ka 27.martā KNAB pirmo reizi pastāvēšanas laikā publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus.

Lai arī KNAB darbības specifika ir saistīta ar valsts noslēpumu un daļa darbinieku tiek rekrutēti nepubliskā procedūrā, KNAB "saredz iespēju" kandidātus amatiem ar augstāku slepenības pakāpi piesaistīt arī publiskā konkursā.

Lai pieteiktu kandidatūru, jābūt nevainojamai reputācijai un atbilstībai likuma "Par valsts noslēpumu" prasībām. Tāpat kandidātiem jābūt iegūtai augstākajai izglītībai, teicamām latviešu un angļu valodas zināšanām, kā arī labām komunikācijas un argumentācijas prasmēm.

Operatīvajiem darbiniekiem tiek piedāvāts atalgojums no 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas pārbaudes laikā, kā arī piemaksas un sociālās garantijas. Tāpat tiek solītas izglītības un karjeras iespējas, prasmju un zināšanu attīstīšanas iespējas kā Latvijā, tā arī ārvalstīs.

Likums paredz, ka KNAB amatpersonām, pildot dienesta pienākumus, ir tiesības veikt atklātus un slepenus operatīvās darbības pasākumus.

Operatīvās darbības uzdevumi ir noziedzīgu nodarījumu novēršana un atklāšana, noziedzīgu nodarījumu izdarījušo personu un pierādījumu avotu noskaidrošana. Šiem darbiniekiem ir tiesības izsekot personas, noklausīties sarunas un veikt citus likumā paredzētos operatīvās darbības pasākumus. Tāpat šie KNAB darbinieki piedalās aizturēto korumpantu aizturēšanā un konvojēšanā.

KNAB izvēlētā slepeno darbinieku meklēšanas metode nav jauna starp Latvijas dienestiem. 2022.gadā SAB pirmo reizi pastāvēšanas laikā publiski aicina potenciālos analītiķu kandidātus pievienoties biroja komandai. Pērn novembrī SAB pirmo reizi publiski aicinājis pieteikties darbā potenciālos izlūkošanas un pretizlūkošanas speciālistus.

Savukārt Valsts drošības dienests (VDD) pērn pavasarī aicināja vīriešus un sievietes kandidēt uz miesassargu amatiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Sabiedrība KNAB neesot saņēmis iesniegumu par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Kriminālziņas KNAB rosina apsūdzēt bijušo Rēzeknes mēru Bartaševiču un viņa ģimenes locekli

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis prokuratūrai apsūdzēt bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par to, ka izpaudis ierobežotas pieejamības informāciju ģimenes loceklei un desmit gadu garumā kārtējās valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījis pilnīgu informāciju par izsniegtā aizdevuma daļu 33 000 eiro apmērā.

Sabiedrība KNAB pirmo reizi publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus. Kāda alga?

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmo reizi pastāvēšanas laikā publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus.