• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


3/4 Latvijas iedzīvotāju EP vēlēšanas uzskata par svarīgu lietu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:48, 22.05.2024


Diemžēl mazāk cilvēku balso.


Latvijas pilsoņi uz Briseli sūtīs savus cienīgos pārstāvjus.

Laikā no 2024.gada 6. līdz 9.jūnijam vairāk nekā 370 miljoni cilvēku 27 dalībvalstīs ir aicināti balsot Eiropas vēlēšanās. Latvijā vēlēšanas notiks sestdien, 8.jūnijā.

"Balso! Neļauj citiem lemt tavā vietā." Ar šādu vadmotīvu kampaņā akcentēta demokrātijas nozīme. Kampaņa ir ļoti daudzveidīga: tiek rīkoti dažādi pasākumi, digitāli informatīvie pasākumi, tiek piesaistīti publiskā un privātā sektora partneri, īstenotas ierosmes sabiedrības iesaistei, kā arī izglītojošas programmas, kas ir īpaši izstrādātas, lai uzrunātu iedzīvotājus visā Eiropas Savienībā.

2019.gada vēlēšanās nobalsoja vairāk nekā puse balsstiesīgo Eiropas vēlētāju (50,6%). 2024.gada pavasara Eiropas Parlamenta Eirobarometra aptauja, kurā piedalījās vairāk nekā 26 000 respondentu visās ES dalībvalstīs, liecina, ka 60% eiropiešu interesējas par 2024.gada 6.-9.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām (Latvijā - 47%). Visā ES tas ir par 11 procentpunktiem vairāk nekā 2019.gada pavasarī (trīs mēnešus pirms iepriekšējām Eiropas vēlēšanām), Latvijā pieaugums ir vēl lielāks - 14 procentpunkti. Turklāt 71% (Latvijā - 65%) apgalvo, ka, visticamāk, balsos, un arī tas ir par 10 procentpunktiem (Latvijā - 17 procentpunktiem) vairāk nekā iepriekšējā reizē.

Spriežot pēc šiem rezultātiem, vairāk nekā četri no pieciem eiropiešiem piekrīt, ka "balsot ir svarīgi, lai saglabātu spēcīgu demokrātiju" (86%, Latvijā - 78%) un ka "balsot ir svarīgi, lai nodrošinātu labāku nākotni nākamajām paaudzēm" (84%, Latvijā - 80%). Vairāk nekā astoņi no desmit eiropiešiem (81%) uzskata, ka balsot ir vēl jo svarīgāk tieši aktuālās ģeopolitiskās situācijas kontekstā (Latvijā - 76%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siltākais ūdens upēs un ezeros saglabājas valsts austrumu daļā

Ūdens temperatūra peldvietās Latvijas austrumu daļā otrdienas rītā vietām vēl sasniedz nepilnus +25 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Otrdien lietus gaidāms galvenokārt Kurzemē

Otrdien Kurzemē, sākot no dienvidrietumiem, gaidāms lietus, vietām līs stipri, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Otrdien Latvijā uzspīdēs saule un vietām līs

Otrdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām līs, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijas austrumos pārspēts 1.jūlija karstuma rekords

Pirmdien līdz plkst.14 piecās novērojumu stacijās valsts austrumu daļā labots jūlija pirmās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Eiropas Parlamenta kurss paliks nemainīgs

Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām tā kurss paliks nemainīgs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Eksperti: Nākamajā EP sasaukumā saglabāsies līdzšinējā ideoloģija

Spriežot pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātiem, nākamajā EP sasaukumā saglabāsies "centriski konservatīvi labēja" ideoloģija, šādu prognozi aģentūrai LETA izteica aptaujātie politikas eksperti.

Ekonomika Kazāks: Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija

Spēcīga Eiropa ir arī spēcīga Latvija, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, komentējot Eiropas Parlamenta vēlēšanu kopējos rezultātus.

Sabiedrība Viens EP deputāta mandāts visdārgāk varētu būt «izmaksājis» AS. Kam vismazāk?

Eiropas Parlamenta (EP) viena deputāta mandāta iegūšana vislielākos priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus varētu būt prasījusi "Apvienotajam sarakstam" (AS), savukārt vismazākos tēriņus - "Progresīvajiem", liecina aģentūras LETA aprēķini, balstoties uz pēdējiem Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojam (KNAB) sniegtajiem partiju provizoriskajiem priekšvēlēšanu tēriņiem.