Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sabiedrība
VS.LV 14:11, 17.05.2024 0

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

 

Atzīmējot Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā un NATO, Muzeju naktī - sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem, aicinot ikvienu izzināt Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un novērtēt priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi.

Muzeju nakts ekspozīcijā "Latvija ES un NATO 20" akcentēti būtiskākie ieguvumi, kurus saņemam kā Eiropas Savienības dalībvalsts, un apkopoti gan vēl analogās fotogrāfijas laikmetā dokumentētie Latvijas pirmie soļi ceļā uz NATO, gan fotomirkļi no pēdējo gadu notikumiem, kas ilustrē Latvijas lomu pasaules spēcīgākajā militārajā aliansē un NATO sabiedroto solidaritāti.

Muzeju naktī Saeimas viesi varēs apskatīt arī parlamenta telpas - grezno Sēžu zāli, kur ik nedēļu uz sēdi pulcējas Saeimas deputāti, Dzelteno zāli, Sarkano zāli un Balsošanas zāli.

Saeimas nams apmeklētājiem Muzeju naktī sestdien, 18.maijā, būs atvērts no pulksten 19.00 līdz 24.00.

Muzeju nakts ir starptautiska akcija "Eiropas Muzeju nakts", kas vienlaikus notiek visā Eiropā.

Muzeju nakts apmeklētāju ievērībai

Ierodoties parlamentā, apmeklētājiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai eID karte), kā arī jāiziet drošības pārbaude.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeimas deputāte Pleškāne pievienojas Šlesera partijai

No partijas "Stabilitātei" Saeimā ievēlētā deputāte Viktorija Pleškāne pievienojusies partijai "Latvija pirmajā vietā" (LPV).

Sabiedrība Kariņa vietā Saeimā darbu sāks Valkas novada domnieks Zariņš

Mandātu nolikušā Krišjāņa Kariņa (JV) vietā Saeimā nāks Valkas novada domes priekšsēdētājas Gitas Avotes vietnieks Viesturs Zariņš.

Sabiedrība «Rail Baltica» Saeimas izmeklēšanas komisija iztaujās VK un Ģenerālprokuratūru

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par "Rail Baltica" projekta īstenošanu pirmajā sēdē deputāti vienojušies nākamreiz iztaujāt Valsts kontroles (VK) un Ģenerālprokuratūras pārstāvjus.

Sabiedrība Vili Krištopanu Saeimā aizstās viņa palīdze Ilze Stobova

Daugavpils pašvaldības izpilddirektorei Sabīnei Šņepstei (LPV) atsakoties no potenciālā Saeimas deputāta mandāta, nākamā sarakstā ir Ilze Stobova, kura to pieņems.