• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Asociācija: Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:48, 25.04.2024


Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.


Foto: LETA

Viņa norādīja, ka nozare par situāciju šajā gadā ir samērā optimistiska, sagaidot, ka 2024.gada vasara būs labāka nekā pērn.

Tostarp Ziemele minēja, ka ārvalstu tūristu Latvijā kļūst aizvien vairāk. "Ir daudz labāk nekā pagājušā vasarā un vispār visā gadā," viņa sacīja, piebilstot, ka atbilstoši tūrisma operatoru vēstītajam šogad rezervāciju vairāk ir arī no tālajām valstīm.

Vienlaikus asociācijas prezidente atzīmēja, ka šajā pavasarī ir iezīmējusies tendence, kad cilvēki ļoti vēlu pieņem lēmumus un ļoti vēlu veic rezervācijas, tādējādi tūristu mītnēm apgrūtinot plānošanu. "Cilvēki daudz spontānāk izdara izvēles par ceļošanu. Tas nav viegli mazajiem lauku uzņēmējiem, kuriem ir jāplāno, kaut vai, lai no rīta varētu pagatavot brokastis," sacīja Ziemele.

Tāpat viņa norādīja, ka nozarē kopš Covid-19 pandēmijas ir būtiski palielinājusies konkurence.

"Lauku ceļotāja" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Ekonomika Digitālajās platformās rezervēto viesu nakšu skaits pērn pieaudzis par 21,6%

Latvijā pagājušajā gadā tika pavadīti 1,43 miljoni viesu nakšu, kas rezervētas digitālajās platformās "Booking", "Airbnb", "Expedia" un "Tripadvisor", kas ir par 21,6% vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un Eiropas statistikas biroja "Eurostat" sadarbības projektā iegūtie dati.

Interesanti fakti Kalsnavas arborētums aicina apmeklēt brīnišķīgo augu pasauli (+VIDEO)

Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi.

Ekonomika Tūrisma eksporta apjomam 3 gados vajadzētu pārsniegt 1,5 miljardus (+VIDEO)

"Latvijā būtiskas ir tradīcijās balstītas aktivitātes, kas bieži vien ir ģimenes uzņēmumi", - pauž ministrs Valainis.

Interesanti fakti Latgales pērle - Lūznavas muiža aicina uz pavasara izklaidēm (+VIDEO)

Tūristi varēs piedalīties meistarklasēs dabas klēpī.