• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:45, 23.04.2024


Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.


Foto: Facebook

Arī VVD saņem informāciju par iespējamo vides prasību pārkāpumu, kas uzņemti ar bezpilota gaisa kuģi. VVD atgādina, ka, veicot lidojumus gaisa telpā, nepieciešams ievērot noteiktas prasības, ar kurām var iepazīties valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" informatīvajā materiālā "https://droni.caa.gov.lv/".

Jāņem vērā, ka atsevišķās vietās bezpilota gaisa kuģu lidojumiem var tikt noteikti aizliegumi, ierobežojumi vai atvieglojumi, kas saistīti ar drošuma, drošības, privātuma vai vides aspektiem. Dažos gadījumos var nākties lidojumus iepriekš saskaņot vai ievērot papildu nosacījumus, piemēram, lidojumus veikt tikai ar noteiktas klases bezpilota gaisa kuģi, bet citos - lidojumi var tikt pilnībā aizliegti. Tāpat, atsevišķās vietās var būt atļauts neievērot kādu no atvērtajai kategorijai noteiktajiem nosacījumiem.

Bezpilota gaisa kuģa pilotēšanai noteikti ierobežojumi lidlauku tuvum, zonās, kas izveidotas saistībā ar aviācijas aktivitātēm un ap militāriem objektiem, Latvijas Banku, ieslodzījuma vietām, kā arī infrastruktūras objektiem, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības, valsts robežas drošības un civilās aizsardzības nodrošināšanu

Ierobežojumi noteikti arī ap rūpniecisko avārijas risku objektiem, ielu, valsts autoceļu un to pārvadu, tiltu, dzelzceļa infrastruktūras, elektrisko tīklu gaisvada līniju un kapsētu tuvumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas dronu uzbrukumā aizdegusies Krievijas munīcijas noliktava

Naktī uz svētdienu Ukrainas lidrobotu uzbrukumā aizdegusies munīcijas noliktava Krievijas Voroņežas apgabalā, netālu no Krievijas un Ukrainas robežas.

Sabiedrība Valodnieki nesaskata nepieciešamību filmējošus dronus dēvēt par «lidacīm»

Valodnieki nav saskatījusi nepieciešamību filmējošus dronus dēvēt par "lidacīm".

Pasaule Ukrainas triecienā iznīcināta dronu noliktava Krasnodaras novadā

Ukrainas Jūras spēki publicējuši satelītattēlus, kas apstiprina, ka naktī uz piektdienu Ukrainas Jūras spēku un Ukrainas Drošības dienesta kopīgā operācijā iznīcināta trieciendronu "Shahed" noliktava Krievijas Krasnodaras novadā un ar to saistītā infrastruktūra.

Sabiedrība Latvijai jākļūst par dronu ražošanas līderi

Aizsardzības ministrijas pārstāvji šodien deputātus informēja, ka ir uzsāktas iepirkuma procedūras un no trim Latvijas ražotājiem jau piegādāti pirmie 100 droni. Vasarā plānotas piegādes vēl no astoņiem Latvijas uzņēmumiem, un notiek aktīvs darbs pie nākamās dronu partijas iepirkuma.