• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:45, 23.04.2024


Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.


Foto: Facebook

Arī VVD saņem informāciju par iespējamo vides prasību pārkāpumu, kas uzņemti ar bezpilota gaisa kuģi. VVD atgādina, ka, veicot lidojumus gaisa telpā, nepieciešams ievērot noteiktas prasības, ar kurām var iepazīties valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" informatīvajā materiālā "https://droni.caa.gov.lv/".

Jāņem vērā, ka atsevišķās vietās bezpilota gaisa kuģu lidojumiem var tikt noteikti aizliegumi, ierobežojumi vai atvieglojumi, kas saistīti ar drošuma, drošības, privātuma vai vides aspektiem. Dažos gadījumos var nākties lidojumus iepriekš saskaņot vai ievērot papildu nosacījumus, piemēram, lidojumus veikt tikai ar noteiktas klases bezpilota gaisa kuģi, bet citos - lidojumi var tikt pilnībā aizliegti. Tāpat, atsevišķās vietās var būt atļauts neievērot kādu no atvērtajai kategorijai noteiktajiem nosacījumiem.

Bezpilota gaisa kuģa pilotēšanai noteikti ierobežojumi lidlauku tuvum, zonās, kas izveidotas saistībā ar aviācijas aktivitātēm un ap militāriem objektiem, Latvijas Banku, ieslodzījuma vietām, kā arī infrastruktūras objektiem, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības, valsts robežas drošības un civilās aizsardzības nodrošināšanu

Ierobežojumi noteikti arī ap rūpniecisko avārijas risku objektiem, ielu, valsts autoceļu un to pārvadu, tiltu, dzelzceļa infrastruktūras, elektrisko tīklu gaisvada līniju un kapsētu tuvumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina notriekusi 35 no 39 Krievijas droniem

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 35 no 39 trieciendroniem "Shahed", ko Krievija raidījusi pret mērķiem Ukrainā, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Odesas rajonā notriekti 18 no 22 krievu droniem

Odesas apvidū naktī uz otrdienu notriekti 18 no Krievija raidītajiem 22 trieciendroniem "Shahed", pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Latvijas rosinātajai dronu koalīcijai pievienojas Lielbritānija

Ceturtdien Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam pievienojusies Lielbritānija, kļūstot par otru šīs koalīcijas vadītāju, informē Latvijas Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Policija iegādāsies dronus automatizētiem lidojumiem. Uz kurieni tie lidos?

Pirmie automatizētie dronu lidojumi Rīgā tiks veikti Vecāķu un Ķīšezera pludmalē,