• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā arvien populārāka kļūst velosipēdu noma (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:22, 22.04.2024


Uzlabojoties pilsētas infrastruktūrai, palielinās iespēja, ka savu nepieciešamo mērķi sasniegsi ātrāk.


Meklē sev tuvāko velosipēdu mobilajā aplikācijā.

Braukšana ar velosipēdu nemainīgi ir dabai un veselībai draudzīgākais pārvietošanās veids, lai arī pilsētas ielas piepilda ļoti dažādi transporta veidi. Nav sava velosipēda, nav vietas tā uzglabāšanai, brauc reti? Tam visam ir risinājums - nomas velosipēdi. Sešus svarīgus iemeslus, kādēļ Rīgā izmantot nomas velosipēdus.

1. Nepiespiests sports un slaida figūra

Jebkuras fiziskās aktivitātes pēc garās ziemas nāk par labu ķermenim, un braukšana ar velosipēdu ir lielisks veids, kā apvienot pārvietošanos pa pilsētu un vienlaikus, pat neaizdomājoties par to, nedaudz pasportot. Riteņbraukšana ne tikai piedod formu kāju un sēžas muskulatūrai, dedzina kalorijas, bet arī uzlabo sirds veselību un samazina kaitīgā holesterīna līmeni asinīs. Neliela fiziskā slodze uzlabos arī miegu.

2. Nesēdi sastrēgumos un nemaksā par stāvvietu

Jau pierasto sastrēgumu laikā ar velosipēdu vēlamajā galamērķī, īpaši, ja tas ir pārdesmit minūšu attālumā, visticamāk, nonāksi daudz ātrāk, nekā nīkstot automašīnā un meklējot stāvvietu, par kuru vēl nāksies krietni samaksāt. Uzlabojoties pilsētas veloinfrastruktūrai, palielinās iespēja, ka savu nepieciešamo mērķi sasniegsi ātrāk, patīkamāk un ietaupīsi naudu.

3. Paņem un atstāj, kur vēlies, nestresojot par zagļiem

Salīdzinājumā ar personisko velosipēdu, nomas velo sniedz daudz lielāku sirdsmieru - nav jāsatraucas par tā drošu pieslēgšanu un novietošanu, kamēr baudi kino vai esi aizbraucis uz teātri. Nav jādomā par tā uznešanu uz piekto stāvu un glabāšanu dzīvoklī.

4. Labi dabai

Velosipēds ir viszaļākais un videi draudzīgākais pārvietošanās veids - tas nerada nekādu piesārņojumu, neizmet atmosfērā nevienu gramu CO2. Atbildīgi braucot pa meža takām un jūrmalas liedagu, tas nenodara kaitējumu dabai, kā to bieži nodara motorizētie transporta līdzekļi.

5. Nekādu remonta izmaksu

Ritenim nepieciešama tehniskā apkope? Īsti labi nepārslēdzas ātrumi? Pārdūri riepu? Aizmirsti visus šos jautājumus un rūpes, lietojot nomas velosipēdu. Vienkārši paņem nākamo riteni un brauc tālāk.

6. Kvalitatīva un droša laika pavadīšana

Brauciens ar velosipēdu ļauj lēnāk izpētīt gan jau pierastos pilsētas maršrutus, gan labāk izzināt pilsētas apkārtnes, satikt un iepazīt jaunus cilvēkus. Sēžot automašīnā vai traucoties ar skūteri, to izdarīt ir daudz grūtāk. Brīvdienu izbrauciens ar nomas velosipēdiem var izvērsties par lielisku piedzīvojumu kopā ar draugiem vai ģimeni, neatkarīgi no tā, ka visiem varbūt nemaz nav sava velosipēdu, jo tieši tam ir domātas velo nomas. Svarīgi arī atcerēties, ka velosipēdi braucējiem ir daudz drošāki par elektriskajiem skūteriem, kuru lietotāji aizvien biežāk iekuļas smagās traumās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Rīgā notiks velomaratons, noteikti būtiski satiksmes ierobežojumi

Šodien Rīgā notiks "Toyota" Rīgas velomaratons, kura laikā transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Sabiedrība Rīgas velomaratona dēļ gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi

Svētdien, 2.jūnijā, Rīgā gaidāmā "Toyota" Rīgas velomaratona dēļ transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Interesanti fakti Ko svarīgi zināt mūsu velobraucējiem, iesaka speciālisti (+VIDEO)

Regulāra riepu un kameras uzturēšana ir būtiska ne tikai drošai braukšanai, bet arī divriteņa ilgmūžībai.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.