• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Veterinārārsti: kaķu reģistrācija norit ļoti aktīvi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:07, 17.04.2024


eskatoties uz to, ka kaķu obligātā čipēšanas stāsies spēkā 1.jūlijā, jau patlaban kaķu reģistrācija norit ļoti aktīvi, pauda Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) priekšsēdētājs Ilmārs Dūrītis.


Foto: LETA

Kopš 16.marta, kad LVB pirmo reizi aicināja kaķu saimniekus sākt kaķu čipēšanu, kopumā Latvijā reģistrēti 1256 kaķi, kas ir teju trīs reizes vairāk nekā attiecīgajā mēnesī gadu iepriekš.

Lauksaimniecības datu centra (LDC) informācija liecina, ka LDC reģistrēto kaķu skaits šā gada 17.aprīlī bija 23 852, kamēr pērn 17.aprīlī - 18 089.

Jau ziņots, ka ir veikti grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā un Veterinārmedicīnas likumā, paredzot jaunas labturības prasības mājas jeb istabas dzīvnieku turēšanā, pavairošanā un atsavināšanā.

Grozījumi paredz uzlabot dzīvnieku labturības līmeni, panākt dzīvnieku izsekojamību, vienlaikus aizsargājot potenciālos dzīvnieku pircējus, kā arī paplašināt kompetences dienestiem, uzsākot administratīvā pārkāpuma procesu, ja konstatēti pārkāpumi dzīvnieku labturībā un aizsardzībā.

Mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam būs pienākums reģistrēt dzīvnieka pavairošanas faktu. Pavairotājam būs jāizdara atzīme mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datubāzē.

Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā nosaka, ka turpmāk būs jāapzīmē ar mikroshēmu un jāreģistrē ne tikai suņi, bet arī kaķi un seski. Izņēmuma gadījumus, kad tas nav obligāti noteiks Ministru kabinets.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Lasiet arī