• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā strādā 8,7 tūkstoši Ukrainas valstspiederīgo

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:27, 16.04.2024


2023.gada sākumā, atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes novērtējumam, tikai 60% no Latvijā dzīvesvietu reģistrējušiem Ukrainas valstspiederīgajiem ar pagaidu aizsardzības statusus Latvijā pastāvīgi dzīvoja šeit.



2024.gada 1.janvārī 4 tūkstoši Ukrainas valstspiederīgo ar pagaidu aizsardzības statusu Latvijā bija reģistrēti Latvijas izglītības iestādēs, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins.

2024.gada sākumā Latvijas pirmsskolas un vispārizglītojošās izglītības iestādēs bija reģistrēti ap 3,7 tūkstošiem bērnu, profesionālās izglītības iestādēs ap 140 audzēkņu, augstākās izglītības iestādēs nedaudz vairāk par 100 studējošo Ukrainas valstspiederīgo, kam bija pagaidu aizsardzības statuss Latvijā.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem 2024.gada sākumā 8,7 tūkstoši Ukrainas valstspiederīgo bija reģistrēti kā darba ņēmēji.

Visbiežāk ukraiņi strādā rūpniecībā - 22,8%, izmitināšanā un ēdināšanā - 13,3%, kā arī tirdzniecības, automobiļu un motociklu remonta nozarēs - 13,0%. 11,1% ir nodarbināti finanšu, apdrošināšanas, zinātnisko, administratīvo pakalpojumu un operāciju ar nekustamo īpašumu jomās, kā arī 9,0% strādā būvniecībā.

38,7% nodarbināto strādā vienkāršajās profesijās, kā biroju, viesnīcu un citu telpu apkopēji, virtuves strādnieki, preču izvietotāji un citi. 16,1% ir kvalificēti strādnieki un amatnieki, 14,8% ir pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki, 12,7% - vecākie speciālisti un speciālisti, bet 0,9% - vadītāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nemainot gripas vakcīnu piešķiršanas principus, deficīts veidosies katru gadu

Nemainot gripas vakcīnu piešķiršanas principus, deficīts veidosies katru gadu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Alise Nicmane-Aišpure.

Sabiedrība Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijā

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien atklās jaunās, modernizētās pasažieru platformas septiņos dzelzceļa pieturas punktos Skultes līnijā, aģentūru LETA informēja LDz pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidents nākamnedēļ dosies atvaļinājumā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nākamnedēļ dosies atvaļinājumā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Piektdien gaiss iesils līdz +14 grādiem

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +11..+14 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība NVA šogad sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem, kuri pametuši dzimteni kara dēļ.

Sabiedrība IZM rosinās atlikt plānu ukraiņu bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas skolas

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosinās Saeimu lemt par grozījumiem Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas noteiks obligātu prasību visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes no 2025.gada 1.septembra, nevis no šī mācību gada, kā tas bija iecerēts sākotnēji.

Sabiedrība Rīgā atklāj ukraiņu bēgļiem pielāgoto ēku

Ukrainas iedzīvotājiem pielāgotā ēka Rīgā, Ūnijas ielā 49, būs atbalsts bēgļu sākotnējai izmitināšanai, šodien telpu atklāšanas pasākumā norādīja pašvaldības amatpersonas.

Sabiedrība Latvijā gada sākumā bija nodarbināti 8700 Ukrainas valstspiederīgo

Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.