• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā gada sākumā bija nodarbināti 8700 Ukrainas valstspiederīgo

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:18, 16.04.2024


Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.


Foto: LETA

Visbiežāk Ukrainas valstspiederīgie strādā rūpniecībā - 22,8%, izmitināšanā un ēdināšanā - 13,3%, kā arī tirdzniecības, automobiļu un motociklu remonta nozarēs - 13%. Vienlaikus 11,1% ir nodarbināti finanšu, apdrošināšanas, zinātnisko, administratīvo pakalpojumu un operāciju ar nekustamo īpašumu jomās, bet 9% strādā būvniecībā.

Statistikas pārvaldē arī norāda, ka 38,7% nodarbināto strādā vienkāršajās profesijās, kā biroju, viesnīcu un citu telpu apkopēji, virtuves strādnieki, preču izvietotāji un citi, kamēr 16,1% ir kvalificēti strādnieki un amatnieki, 14,8% ir pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki, 12,7% - vecākie speciālisti un speciālisti, bet 0,9% - vadītāji.

Izglītības iestādēs 2024.gada 1.janvārī bija reģistrēti 4000 Ukrainas valstspiederīgo ar pagaidu aizsardzības statusu Latvijā.

2024.gada sākumā Latvijas pirmsskolas un vispārizglītojošās izglītības iestādēs bija reģistrēti apmēram 3700 bērnu, profesionālās izglītības iestādēs - apmēram 140 audzēkņu, savukārt augstākās izglītības iestādēs - nedaudz vairāk par 100 studējošo Ukrainas valstspiederīgo, kuriem bija pagaidu aizsardzības statuss Latvijā.

Statistikas pārvalde šogad 3.jūnijā iepazīstinās ar ikgadējo iedzīvotāju skaita novērtējumu 2024.gada sākumā un iedzīvotāju skaita izmaiņām pagājušajā gadā, tostarp par Ukrainas valstspiederīgo ar pagaidu aizsardzības statusu Latvijā skaitu.

2023.gada sākumā, pēc Centrālās statistikas pārvaldes novērtējuma, 60% no Latvijā dzīvesvietu reģistrējušiem Ukrainas valstspiederīgajiem ar pagaidu aizsardzības statusus Latvijā pastāvīgi dzīvoja šeit.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: daudzi darbinieki Latvijā nesaņem emocionālu atlīdzību (+VIDEO)

"Vadītājiem nav jāgaida kāds īpašs brīdis vai pārrunu process, lai sniegtu konstruktīvu atgriezenisko saiti".

Ekonomika Pētījums: teju puse iedzīvotāju mainījuši darbu neatbilstoša atalgojuma dēļ

Latvijā teju puse jeb 49% aptaujāto iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 39 gadiem par visizplatītāko iemeslu darba maiņai atzīst neatbilstošu atalgojumu, liecina uzņēmuma "Evolution Latvia" un platformas "Visas iespējas" īstenotā indeksa "Jaunatne. Darbs. Vide" veiktais pētījums, kas tapis sadarbībā ar kompāniju "Norstat".

Ekonomika Gorkšs: Latvijā jāmazina ieradums strādājošajiem ņemt darba nespējas lapas

Latvijā būtu jāmazina ieradums strādājošajiem ņemt darba nespējas lapas, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.

Ekonomika Aicina darba devējus piedāvāt darba vietas skolēniem vasarā

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus līdz 19.aprīlim piedāvāt darba vietas skolēniem šī gada vasarai.