• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā pareizi transportēt lielo sadzīves tehniku: speciālistu padomi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:13, 16.04.2024


Mūsdienu elektroniskās iekārtas prasa rūpīgu apiešanos.


Lielgabarīta priekšmetu transportēšanu labāk uzticēt profesionāļiem.

Pārvākšanās uz jaunu mājokli var būt aizraujošs un vienlaikus arī izaicinošs uzdevums, kad nepieciešams droši transportēt tādas iekārtas kā televizoru, ledusskapi un veļas mašīnu. Eksperts Andris Kalniņš skaidro, kas jāņem vērā pirms šo iekārtu transportēšanas, lai tās galamērķi sasniegtu bez bojājumiem.

Televizora transportēšana

Tādi plāno ekrānu televizori kā OLED ir ne tikai finansiāli vērtīgi, bet arī trausli. Vispirms nofotografējiet televizora aizmugurējo daļu ar pievienotiem kabeļiem, lai vēlāk būtu vieglāk saprast, kur katrs vads tika pievienots. Pēc tam sagatavojiet televizoru iepakošanai, no tā atvienojot visus vadus un kabeļus. Tad uzmanīgi satiniet katru kabeli, nostiprinot tos ar savilcējiem.

Pēc tam no televizora izskrūvējiet skrūves un noņemiet tā pamatni. Uzglabājiet visu marķētā maisiņā, lai nodrošinātu, ka pārcelšanās laikā tas netiks pazaudēts. Iepakošanai vienmēr iesakām izmantot televizora oriģinālo iepakojumu - ja tas nav saglabāts, ideāla alternatīva ir speciāla televizora kaste ar putuplasta stūru aizsargiem. Pirms televizoru uzmanīgi ievietojat kastē, ietiniet to plastmasas elastīgajā plēvē. Aizpildiet visas spraugas ar mīkstu polsterējumu, lai novērstu televizora pārvietošanos transportēšanas laikā. Turklāt ir svarīgi, lai televizoru, izņemot no iepakojuma, pārnēsājot un tamlīdzīgi, to ar plaukstām turēti vismaz divi cilvēki.

Transportēšanas laikā izvairieties no OLED novietošanas guļus (uz aizmugures) - tā vietā atbalstiet to stāvus, lai saglabātu pareizu svara sadalījumu un samazinātu pastāvīgu ārēju bojājumu risku.

Veļas mašīnas transportēšana

Veļas mašīnas transportēšanai nepieciešama rūpīga uzmanība, lai aizsargātu tās mehānismus. Pirms veļas mašīnas pārvietošanas rūpīgi iztīriet to, palaidiet mazgāšanas ciklu bez apģērbiem un ar siltu ūdeni, tādā veidā likvidējot nosēdumus. Ja iespējams, ieteicams izlasīt arī lietošanas instrukciju, kurā būs minēts, kā pareizi transportēt veļas mašīnu. Atvienojiet ūdens padeves šļūtenes un strāvas vadu un nostipriniet tos pie mašīnas, lai novērstu vadu sapīšanos transportēšanas laikā. Vislabāk, ja veļas mašīnu pārvieto divi cilvēki, pa vienam katrā pusē, kā arī ieteicams izmantot ratiņus, lai veļas mašīnu noturētu vertikālā stāvoklī.

Ja nepieciešams, stabilizējiet tvertni, izmantojot transportēšanas skrūves vai polsterējumu, lai novērstu tās izkustēšanos transportēšanas laikā. Veļas mašīnu nedrīkst novietot uz sāniem, jo tādējādi var mainīties iekšējās un ārējās tvertnes novietojums, kā rezultātā var rasties ūdens noplūdes, samazināties veiktspēja un pat pilnībā sabojāta veļas mašīna. Lai nodrošinātu papildu aizsardzību transportēšanas laikā, apsveriet iespēju ietīt veļas mašīnu segās vai izmantot putuplasta plāksnes. Tāpat centieties nepakļaut veļas mašīnu zemai temperatūrai, jo veļas mašīnas transportēšana aukstā laikā var izraisīt tās iekšpusē esošā ūdens sasalšanu un mašīnas bojājumus. Pēc ierašanās galamērķī, ieteicams pēc iespējas ātrāk ienest veļas mašīnu iekštelpās, lai samazinātu tās pakļaušanu aukstumam. Pirms lietošanas veļasmašīnai ieteicams ļaut aklimatizēties istabas temperatūrā, lai novērstu iespējamus bojājumus, ko var radīt temperatūras maiņa.

Pēc ierašanās galamērķī atcerieties izņemt transporta skrūves un pirms mašīnas ieslēgšanas to nostādīt uz līdzenas pamatnes.

Ledusskapja transportēšana

Pirms pārvietošanas iepazīstieties ar ražotāja norādījumiem par saldētavas atkausēšanu, jo katra ledusskapja modeļa lietotāja rokasgrāmatā var būt norādītas īpašas vadlīnijas. Pārvadāšanas laikā uzraugiet temperatūru, jo īpaši aukstā laikā, lai novērstu ledusskapja ilgstošu pakļaušanu ekstremāliem laikapstākļiem.

Pirms iekraušanas noņemiet visas vaļīgās detaļas un apsveriet iespēju izņemt plauktus, ja ledusskapis tiek piegādāts bez oriģinālā iepakojuma. Iekraujot ledusskapi kravas automašīnā, ieteicams to nofiksēt, lai pārvadāšanas laikā tas neapgāztos. Tāpat pārliecinieties, ka ledusskapis visā pārvadāšanas laikā atrodas vertikālā stāvoklī. Lai gan dažos gadījumos pieļaujama ledusskapja neliela sagāšana, obligāti jāizvairās no ledusskapja novietošanas uz sāniem.

Kad ledusskapis nogādāts jaunajā mājvietā, novietojiet to vertikāli un ļaujiet tam vismaz dažas stundas pastāvēt, pirms to pieslēdzat pie elektrības. Tas ļauj nosēsties iekšā esošajiem šķidrumiem un nodrošinās tā optimālu darbību. Pirms ledusskapja pieslēgšanas pie elektrības pārbaudiet, vai tas ir uz līdzenas pamatnes, lai novērstu kompresora bojājumus un saglabātu tā efektivitāti. Gadījumā, ja ledusskapis tiek transportēts horizontāli, pirms pieslēgšanas pie elektrības ieteicams ļaut tam pastāvēt vismaz 72 stundas, lai visi iekšējie komponenti varētu pienācīgi nostabilizēties. Pārvietošanas laikā pasargājiet grīdas no skrāpējumiem, izmantojot mēbeļu slīdņus vai gumijas paklājiņus zem ledusskapja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.