• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turpmāk būs jāmaksā par velosipēda vadītāja apliecības iegūšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:32, 02.04.2024


Valdība otrdien apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pakalpojumu cenrādī pilngadīgām personām ieviest maksu par teorijas eksāmenu velosipēda vadītāja tiesību iegūšanai, kā arī noteikt maksu par velosipēda vadītāja apliecību.


Foto: LETA

Velosipēda vadītāja apliecība maksās 6,84 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), savukārt teorētiskā eksāmena kārtošana velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai maksās 7,74 eiro ar PVN.

Atbrīvojums no maksas par teorētisko eksāmenu un velosipēda vadītāja apliecību turpmāk būs tikai nepilngadīgām personām.

SM skaidro, ka līdz šim bija noteikts, ka velosipēda vadīšanas apliecības iegūšanai teorētiskais eksāmens ir bez maksas, tāpat arī velosipēda vadītāja apliecību izsniedz bez maksas, bet turpmāk to nav iespējams nodrošināt, ņemot vērā šo pakalpojumu sniegšanas faktiskās izmaksas.

Ceļu satiksmes likums nosaka, ka piedalīties ceļu satiksmē ar velorikšu atļauts personai, kura ir sasniegusi 18 gadu vecumu un ir saņēmusi velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Tāpat piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni personai vecumā no 14 gadiem atļauts, ja tai ir velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Vadot elektroskrejriteni ir nepieciešama vismaz velosipēda vadītāja apliecība vai jebkuras citas kategorijas vadītāja apliecība. Tas attiecas arī uz pilngadīgām personām un, ja nav iegūta neviena vadītāja kategorija, elektroskrejriteni ir aizliegts vadīt.

Tāpat grozījumi paredz, ka elektroskrejriteņa reģistrācijas numura uzlīme ar iekļautu hologrāfisko uzlīmi maksās trīs eiro ar PVN, savukārt velosipēda, velorikšas vai koplietošanas elektroskrejriteņa reģistrācijas uzlīme maksās 2,08 eiro ar PVN.

Vienlaikus ar grozījumiem aktualizētas cenas atsevišķiem CSDD pakalpojumiem atbilstoši pakalpojumu izpildes faktiskajām cenām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Slimais deputāts varēs uz laiku nolikt pilnvaras?

Partija "Progresīvie" rosina dot tiesības Saeimas deputātam brīvprātīgi nolikt mandātu uz laiku.

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā arvien populārāka kļūst velosipēdu noma (+VIDEO)

Uzlabojoties pilsētas infrastruktūrai, palielinās iespēja, ka savu nepieciešamo mērķi sasniegsi ātrāk.

Sabiedrība Sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru no Liepājas līdz Bernātiem

No pirmdienas, 15.aprīļa, sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Interesanti fakti Vairākums Latvijas iedzīvotāju atbalsta obligātu ķiveru lietošanu

Vairākums jeb 55% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka visiem velosipēdu un skrejriteņu vadītājiem būtu obligāti jāvelk ķiveres, vienlaikus 39% atzīst, ka paši ķiveres nevelk nekad, noskaidrots apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma aptaujā.

Sabiedrība Liepājas apkārtnē tiks ierīkots veloceliņš 17 km garumā (+VIDEO)

Iepirkuma uzvarētājs piedāvāja zemāko līgumcenu – 1 891 743,64 eiro.