• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vecrīgā ekumeniskajā krustaceļā piedalās aptuveni tūkstotis cilvēku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:48, 29.03.2024


Lielajā piektdienā Vecrīgas ielās tradicionālajā ekumeniskajā krustaceļā devušies aptuveni tūkstotis dažādu kristīgo konfesiju garīdznieki un ticīgie, novēroja aģentūra LETA.


Foto: LETA

Pasākumā pulcējušies dažāda vecuma ļaudis, sabiedrībā zināmi cilvēki, kā arī Nacionālo bruņoto spēku karavīri, kā arī NATO valstu karavīri. Lūgšana sākās pie Rīgas Sv.Jēkaba katedrāles.

Atklājot krustaceļu, Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs atgādināja, ka arī šajā īpaši grūtajā laikā, kad ejam cauri daudziem pārbaudījumiem un ārēji pastāv zināmi riski, ciešanas ir neizbēgama mūsu dzīves sastāvdaļa un nav neviena, kurš neietu cauri ciešanām.

Krusta ceļš palīdz saskatīt ciešanu jēgu un katra no stacijām palīdz ieraudzīt sevi tajā stacijā, kā arī palīdz ieraudzīt dzīves reālijas, teica Stankevičs.

"Patiesībā krusta ceļu mēs varam ieraudzīt mūsu dzīves centrā un ieraudzīt, ka Dievam nav vienaldzīgas mūsu ciešanas, jo visām tām stacijām, kurām ejam cauri, cauri gāja arī Jēzus Kristus, kurš aiz mīlestības uz cilvēkiem uzņēmās mūsu grūtības, sāpes un grēka sekas. Caur vienotību ar viņu un krusta uzlūkošanu ticībā mums ir pieeja dievišķajai realitātei, Dieva spēkam, kā arī piedošanai un uzvarai pār ļaunuma spēku un grēku," norādīja Stankevičs.

Jau ziņots, ka šāda lūgšana Rīgas ielās norisinās 19.reizi, astoņās apstāšanās vietās mudinot kopīgi pārdomāt Lielās piektdienas notikumus, kad Kristus devās savā sāpju ceļā un pēc tam mira pie krusta Golgātā.

Šogad kā lūgšanas moto ir izvēlēti vārdi no Jāņa evaņģēlija: "Iesākumā bija vārds un vārds bija pie Dieva." Lūgšanas rīkotāji pauž, ka Jāņa evaņģēlija teksts aicina uz pārdomām "gan par vārdu, kas kļuva par miesu un dzīvoja cilvēku vidū, gan par katra mūsu domās ienākuša un izrunāta vārda nozīmi. Evaņģēlija vārdi liek pievērst uzmanību tam, kādas sekas ir katram vārdam, ko sakām saviem līdzcilvēkiem".

Katrā apstāšanās reizē izskanēs svēto rakstu fragmenti, atsevišķās vietās būs pārdomas, cilvēku liecības, dziesmas, aizlūgumi par dziedināšanu. Būs arī reizes, kad uz aktīvu līdzdalību tiks aicināti visi lūgšanas dalībnieki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas

Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas.

Veselība Farmaceite Lieldienās iesaka ievērot mērenību (+VIDEO)

Gremošanas sistēmas darbības uzlabošanai noderēs gremošanas fermentu preparāti.

Kultūra Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi

Šodien Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Ekonomika Pircējus aicina Lieldienās izvēlēties bioloģiski sertificētas olas

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) aicina pircējus Lieldienās izvēlēties bioloģiski sertificētas olas.