• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tas jūs pārsteigs: ko var redzēt daudzfunkcionālajā centrā Smiltenē (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:34, 28.03.2024


"Šis ir pagrieziena punkts mūsu sabiedrības viedokļa izmaiņā".


Ir radīti visi apstākļi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Svinīgi atklāts Smiltenes daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs "Īve". Tajā mājas un to sajūtu radīs Smiltenes novada ļaudis ar garīga rakstura vai funkcionāliem traucējumiem.

"Ja mēs gribam būt izglītota, ja mēs gribam būt vieda sabiedrība un virzīties uz attīstību, tad mums ir jāspēj identificēt tās līdzcilvēku grupas, kurām nepieciešams īpašs atbalsts. Mums kā sabiedrībai ir jārūpējas par šīm grupām. Attīstot šāda veida pakalpojumus, mēs sasniedzam šo mērķi," klātesošos uzrunāja un projekta nepieciešamību skaidroja Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš. Svinīgo atklāšanas lenti domes vadītājs pārgrieza kopā ar galvenajiem projekta un turpmāk tur īstenotā pakalpojuma virzītājiem: Smiltenes novada Sociālā dienesta vadītāju Intu Siliņu, būvnieku, SIA "Sanarts" valdes priekšsēdētāju Arti Knoku, projekta "Vidzeme iekļauj" (noslēdzās 2023.gada nogalē) vadītāju Inu Miķelsoni, biedrības "Cerību spārni" vadītāju Evu Viļķinu un centra vadītāju Martu Deņīsovu. Lentes turēšana bija uzticēta centra grupu mājas iemītniekiem Uldim un Aivaram.

Pēc lentes pārgriešanas svētki turpinājās centra zālē, kur vairāk nekā simts sanākušos uzrunāja projektā iesaistītie. Pēc biedrības "Cerību spārni" iedibinātas tradīcijas jaunuzceltajai ēkai, tās iemītniekiem un darbiniekiem svētību deva Vidzemes dekanāta dekāns, katoļu draudzes priesteris Rihards Rasnacis.

Viena no galvenajiem projekta dzinējspēkiem bija Smiltenes novada Sociālā dienesta vadītāja Inta Siliņa. Viņa pauda gandarījumu par paveikto, akcentējot, ka centra tapšana bijis komandas darbs. Viņa norādīja, ka īpaši padomāts, lai centrs būtu mūsdienīgs un spētu kalpot ilgtermiņā, lai tā būtu ne tikai māja, bet mājas tur mītošajiem. "Šis ir pagrieziena punkts mūsu sabiedrības viedokļa izmaiņā, tam, kā mēs ieraugām cilvēkus, kuri vienmēr bijuši starp mums, bet bijuši izolēti, nepamanīti, bez iespējas dzīvot neatkarīgu, piepildītu dzīvi un bez iespējas pašiem noteikt savas izvēles. Tieši tāpēc es esmu pārliecināta, ka šeit tiks piepildīti daudzu cilvēku sapņi, dotas jaunas iespējas dzīvei, iegūtas jaunas prasmes mūsu izveidotajās darbnīcās, kāds atradīs arī darbu un piedzīvos vienkārši parastu ikdienu, kādu arī mēs esam pieraduši piedzīvot. Šiem cilvēkiem iepriekš tā bija nesasniedzama," savā uzrunā sacīja Inta Siliņa.

Atklāšanas dienā apritēja divi mēneši, kopš centrā ieradās pirmie iemītnieki un darbu uzsāka biedrība "Cerību spārni", kam pašvaldība deleģējusi pakalpojumu sniegšanu. Centra vadītāja Marta Deņīsova dalījās pārdomās par šo laiku, sakot, ka tas bijis jaunām pieredzēm un izaicinājumiem bagāts: "Šajos divos mēnešos piedzīvots daudz jauna. Šis ir bijis straujš sākums. Paldies visai lielajai "Cerību spārnu" komandai, kuru atbalstam ir bijusi ļoti liela nozīme!" Lai gan rosība centrā sākusies jau agrāk, atklāšanai izraudzīts laiks, kad telpas jau iekārtotas un apdzīvotas - lai parādītu to pilnīgāk un daudzpusīgāk.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī