• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Škoda Vagonka» ir nodevis "Pasažieru «vilcienam» 19 jaunos elektrovilcienus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:46, 27.03.2024


Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" patlaban ir nodevis kopumā 19 jaunos elektrovilcienus AS "Pasažieru vilciens" (PV) no paredzētajiem 32 vilcieniem.


Foto: LETA

Līdz ar to "Škoda Vagonka" līdz vasaras beigām jāpiegādā vēl 13 jaunie elektrovilcieni.

PV skaidro, ka "Škoda Vagonka" ir nodevis 19 jaunos elektrovilcienos, no kuriem 17 vilcieni ir pieejami pasažieru pārvadājumiem, tostarp divi elektrovilcieni atrodas rezervē, savukārt diviem saistībā ar risku samazināšanas plānu veic dinamiskās pārbaudes.

Jau ziņots, ka PV un "Škoda Vagonka" ir parakstījuši savstarpēju vienošanos par jauno elektrovilcienu piegāžu termiņu pagarināšanu.

Vienošanās paredz, ka ražotājam visu atlikušo jauno elektrovilcienu piegāde un nodošana pasūtītājam jāveic līdz šī gada vasaras beigām.

Abu uzņēmumu pārstāvji iepriekš skaidroja, ka vienošanās noslēgta, pamatojoties uz neatkarīgu ekspertu sniegto analīzi par Krievijas iebrukuma Ukrainā radīto ietekmi uz līguma saistību izpildi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Sabiedrība Vilcienu kustība posmā no Zasulauka līdz Dubultiem atjaunota

Vilcienu kustība posmā no Zasulauka līdz Dubultiem ir atjaunota, taču bojājumu radītās ietekmes uz vilcienu kustību dēļ ir iespējami īslaicīgi vilcienu kavējumi, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Edgars Butāns.

Ekonomika PV un Škoda vienojas par visu jauno elektrovilcienu piegādi līdz vasaras beigām

AS "Pasažieru vilciens" (PV) un Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" ir parakstījuši savstarpēju vienošanos par jauno elektrovilcienu piegāžu termiņu pagarināšanu, aģentūru LETA informēja PV pārstāvji.

Sabiedrība Atrasts risinājums divriteņu novietnēm jaunajos elektrovilcienos

Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" prezentējis potenciālo risinājumu horizontālai un vertikālai divriteņu novietošanai jaunajos elektrovilcienos, informē AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Sabiedrība Atjaunota vilcienu satiksme līnijā Rīga-Tukums

Ceturtdienas rītā vilcienu satiksme līnijā Rīga-Tukums un saistītajās līnijās ir atjaunota, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV).